Erdoğan müsilajın sorumlusunu buldu

Abone ol

Erdoğan, katıldığı Kütüphane Söyleşileri'nde öğrencilerle bir araya geldi. Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Erdoğan, müsilaj sorununa değinirken, "yerel yöneticilerin iş bilmezliğini de eklemek lazım" ifadeleri dikkat çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı Kütüphane Söyleşileri'nde öğrencilerle bir araya geldi. Erdoğan yerli corona virüsü aşısı Turkovac'la ilgili olarak 'Bizi de ümitlendiriyor' diyerek, 'Turkovac bizim önemli bir sınavımız olacak. Hedefimiz eylül-ekim gibi netice almak. Bazı üniversitelerimizin bu konuda çalışmaları var. TÜBİTAK'ın bu işi takibi söz konusu. Kararlıyız ve eylül-ekim gibi buradan bir netice alalım istiyoruz' ifadelerini kullandı.

11 YILLIK PROJE...

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde öğrencilerin sorularını yanıtlarken Kanal İstanbul'un Türkiye için ne kadar önemli olduğuna da dikkati çekti: Kanal İstanbul'un 11 yıllık proje olduğunu aktaran Erdoğan, bu sürecin İBB Başkanlığı yaptığı döneme dayandığını vurguladı.

Kanal İstanbul için adım atmanın şart olduğunu aktaran Erdoğan, "İstanbul Boğazı'nın virajlar noktasında bir özelliği var. Gemiler bazı yerlerde dümen kilitlenmesi dediğimiz durumla karşı karşıya kalabiliyor, manevrayı yapamaz hale geldiği yerler oluyor. Biliyorsunuz birçok kere İstanbul Boğazı'nda kazalar oldu." dedi.

"13 KAT DAHA GÜVENLİ OLACAK"

"11 ayrı üniversiteden 51 bilim insanı ile toplam 204 uzman burada görev yaptı. Bu görevin neticesinde de kanalın uzunlu 45 kilometre. Karadeniz'den Marmara'ya. Genişliği minimum 275 metre. Derinliği 20,7. Yani 21 diyelim.

Böyle bir derinlik söz konusu. Yapılan etütler Kanal İstanbul'daki gemi trafiğinin, boğaza göre 13 kat daha güvenli olacağını gösterdi. 13 kat daha güvenli bir durum söz konusu olduğuna göre, hala İstanbul Boğazı'nda direnmemize gerek var mı?" şeklinde konuştu.

"MÜSİLAJIN 3 TEMEL UNSUR"

Erdoğan, "Biliyorsunuz müsilajın 3 temel unsuru var. Deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki durağanlık ve kirlilik. Buna bir de yerel yöneticilerin iş bilmezliğini de eklemek lazım.

Temel atmama töreni gibi bir yaklaşımla devre dışı bırakılması bunlardan bir tanesidir. Şov yapmak uğruna kimsenin İstanbul'un ve Marmara'nın geleceğiyle oynama hakkı yoktur. Marmara Denizi müsilajdan tamamen kurtulana dek çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecektir."

Fahrettin Koca'nın paylaşımı sosyal medyayı salladı: Görenler gülmekten kendini alamadı! Siyaset AKP'de istifa depremi: Onlarca kişi partiden ayrıldı! Siyaset İşte Almanların 'kıskandığı' Türk siyasetçiler Siyaset Meral Akşener'den kritik adaylık açıklaması Siyaset