Erdoğan törenle açmış, örnek göstermişti! 1 yılda çöktü

Abone ol

Kayyım belediyeciliğine de örnek gösterilen cadde çökerken, bölge esnafı 'Milli servetimiz çöpe atılıyor' diyerek tarihi ilçenin şatafatlı reklamlarla tahrip edilmesine tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde açılışını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve kayyım belediyeciliğine örnek gösterilen Sur Projesi kapsamındaki Melikahmet Caddesi, üzerinden bir yıl geçmeden çöktü.

Sur’un Gazi ve Melik Ahmet Caddesi'nde kayyım döneminde "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" ile yenilendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan ihaleyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İSTON A.Ş. adlı şirketi aldı. İhaleyi alan şirket, işi yereldeki taşeron firmalara yaptırdı. Ocak 2017’nin başında Diyarbakır’a gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gazi ve Melik Ahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin temel atma törenine katılarak startı verildi.

ŞATAFATLI AÇILAN PROJEDE DRAMATİK ÇÖKÜŞ

Projede bakanlık, “Suriçini koruyup, alanda var olan tarihi dokuyu tehdit eden sağlıksız yapılaşmayı da bertaraf ederek yaşanabilir Diyarbakır’ı inşa etmeyi” hedef olarak ifade etmişti. Çalışmaları yaklaşık 15 ay süren projenin açılışı, 17 Mart 2018’de AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Organize edilen şatafatlı törende, konuşmalar yapıldı, iktidarın kentin tarihine ne kadar sahip çıktığına ve kayyım belediyeciliğine övgüler dizdi. Caddelerde araç yolunun yeniden düzenlendiği, kaldırımların genişletildiği, yeşillendirme, ışıklandırma ve kanalizasyon çalışmalarının yapıldığı, elektrik hatlarının yer altına çekildiği hep dile getirildi, ancak üzerinden daha 6 ay geçmeden 57 milyona yaptırıldığı ileri sürülen proje çöktü.

ARAÇLAR CADDEYİ KULLANIRKEN ZORLANIYOR

Artı Gerçek'te yer alan habere göre projenin tamamlanmasının üzerinden 16 ay geçti, ama bugün araçlar caddeyi, yayalar ise kaldırımları kullanmakta zorlanıyor. Melikahmet Caddesi’nde araçların kullandığı kısımlarda çökmelerin yanında taşlar yerinden çıkarken, kaldırımlarda da aynı sorunlar yaşandı. Altyapısı yapıldığı belirtilmesine rağmen cadde, sağanak yağışlarda göle dönerken, caddenin sorunlarının proje öncesi sorunları katladığı belirtiliyor. Araç sürücüleri meydana gelen çökmeler nedeniyle caddeyi kullanmakta zorlanıyor. Yine caddedeki aydınlatma ışıkları geceleri yanmıyor.

Vahap Seçer'den Tataristanlı yatırımcılara Mersin daveti Yurttan Haberler Gökhan Yüksel'den Kartal'a soluk aldıracak proje Yurttan Haberler Efeler'de dünya sanatçılarından resim atölyesi Yurttan Haberler Karabağlar Belediyesi'nden o iddialara açıklama Yurttan Haberler