Erdoğan’a Rockefeller gazetesi: 'Suratlarına çarpar sanmıştım ama gülücüklerle kabul etti'

Abone ol

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a geçtiğimiz hafta hediye edilen gazeteyi eleştirdi.

AKP’nin İstanbul il teşkilatı toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a bir gazete hediye edilmişti. Söz konusu gazetede AKP'nin 2023 seçimlerini kazandığı varsayılmış, "Büyük Türkiye kazandı…" manşetiyle duyurulmuştu.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Erdoğan'a verilen bu hediyeyi bugünkü köşesine taşıyarak "Erdoğan hazırlayanların suratlarına çarpar diye düşündüm yanılmışım gülücükler içinde kabul etti." ifadelerini kullandı. Tezkan, "Erdoğan’a belki de ömür boyu saklayacağı... Belki de seçim gecesi kırıp atacağı… Belki de hazırlayanlara öfke duyacağı… Belki de sövüp sayacağı… Bir hediye sunulmuş." diyerek verilen hediyeyi eleştirdi.

AKP 'zafer gazetesine' isim bulamadı, CHP'nin çıkardığı derginin ismini kullandı

"Erdoğan'a Rockefeller gazetesi hazırlamışlar ve önüne koymuşlar" diyen Tezkan, Erdoğan'ın gazeteyi gülücükler içinde kabul etmesiyle ilgili de "O an, Erdoğan’ın siyasi hayatinin bittiğini anladım…" ifadelerini kullandı.

ROCKEFELLER GAZETESİ

Tezkan, köşesinde bahsettiği Rockefeller gazetesiyle ilgili de şunları söyledi:

"Müsaadenizle bir parantez açayım. Rockefeller gazetesini hatırlatayım. Dünyanın en zengin insanıydı. Ekonomik kriz yaşanırken hastalandı. Hastanede yatarken üzülmesin diye tek nüshalık gazete hazırladılar. Adına pembe gazete denildi. Basın tarihine geçti."

Mehmet Tezkan'ın yazısının tamamına ulaşmak için tıklayın

Kanser hastası adam, yeni barıştığı oğlu tarafından öldürüldü Güncel 'Biz bu filmi, 12 yıldır devam eden sözde yargılamada defalarca gördük' Güncel Ülkücüler, SOL Kültür Yayınevi'nin söyleşisine katılan öğretim üyesine saldırdı! Güncel Muğla'da deprem: AFAD büyüklüğünü açıkladı Güncel