Erdoğan'dan Yunanistan'a 'Ayasofya' tepkisi: Haddini bil, haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey bellidir

Abone ol

Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliğe ve Ayasofya tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TRT yayınında Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu ve SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliğe ve Ayasofya tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan çıkmış kuru sıkı atıyor. Kuru sıkı attığın ülke hangi ülke, Türkiye'ye bu tür laf atılır mı, kimle dalga geçiyorsun. Kendine biraz çeki düzen ver, haddini bil, haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey bellidir. Kalkıyorlar 'Sakın ha Ayasofya'yı camiye çevirmeyin'. Türkiye'yi siz mi idare ediyorsunuz, biz mi idare ediyoruz? Bir adım atılacaksa Türkiye'nin kurumları var. Bu kararlar verildiği zaman icra makamları gereken adımları atar. Şu an icra makamına bile gerek yok, Sayın Bahçeli açıklama yaptı. Bu şeyi gösteriyor, bu ülkenin dinamiklerinde tutuşan, yanan bir şey var. Öyleyse şu anda biz bir hukuk devleti olarak Danıştay'ın vereceği kararı bekliyoruz. Atılması gereken adımlar ona göre atılır."

NE OLMUŞTU?

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Ayasofya’da gerçekleşen İstanbul’un fethinin 567. yıl dönümünü programına tepki göstermişti. Yapılan açıklamada, “Bugün Dünya Kültür Mirası Alanı’nın bir parçası olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve 1935’ten beri bir müze olan Ayasofya’da Kur’an’dan alıntıların okunması, anıtsal karakterini değiştirme yönünde ve tüm dünyadaki Hristiyanların dini duygularına bir tepki uyandırmak için yapılan kabul edilemez bir girişimdir” denildi.

Meral Akşener’den YKS tepkisi: Bu yanlıştan dönün Siyaset Erdoğan, Trump'la yaptığı 'Libya' görüşmesini anlattı: Aramızda latifeler oluyor onlara girmeyelim Siyaset Erdoğan'dan 'normalleşme' açıklaması: 'Bu hafta sonu yaptıkları doğru şeyler değil' Siyaset Muharrem İnce: 60 milletvekilinin üzerinde Demokles'in kılıcı sallanıyor Siyaset