Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti

Abone ol

Oyuncu Aynur Aydan ile aşk yaşadığı iddialarının ardından hükümetten istifa eden eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti.

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, 87 yaşında hayatını kaybetti. Güneş'in vefatını CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Yıldız, "Önceki dönemlerde Partimizin Milletvekili ve İçişleri Bakanlarımızdan Hasan Fehmi Güneş'i kaybettik. Ailesine, CHP ailemize ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hasan Fehmi Güneş kimdir?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hasan Fehmi Güneş sırasıyla Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Mühendislik Akademisi öğretim görevliliği, serbest avukatlık ve Cumhuriyet Senatosu Sakarya üyeliği yaptı.

Güneş, XVIII. ve XXII. dönem İstanbul Milletvekiliği ile İçişleri Bakanlığı görevlerini üstlendi.

5 Ekim 1979 tarihinde, oyuncu Aynur Aydan ile aralarında aşk yaşandığı yönündeki iddiaların ardından hükümetten istifa etti.

HDP'li Buldan: Kimsenin gücü HDP'yi kapatmaya yetmez, yetmeyecektir! Siyaset Erdoğan bir kez daha 'Erken seçim yok' dedi: İnşallah 2023'te de kazanarak rekorumuzu çok daha ileri taşıyacağız Siyaset Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ın açıklamalarına sert çıkış: İyi de bu işgal ve esaret ne zaman gerçekleşti! Siyaset Soylu’dan SBK açıklaması: Devletin bütün kurumlarıyla yukarıdan aşağıya öyle bir karar aldık Siyaset