Eve berber çağırıp tıraş olmanın sakıncası ne?

Abone ol

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, eve berber çağırıp tıraş olmanın sakıncasını açıkladı.

Prof. Dr. Necmettin Ünal, (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Yoğun Bakım Uzmanı), eve berber çağırıp tıraş olmanın sakıncasını, "Eve gelen berberin koronavirüs taşıyıcısı olmadığını, sizden önce COVID-19’lu bir hastayı tıraş etmediğini nereden bileceksiniz?" diyerek açıkladı.

Hürriyet'in haberine göre, Ünal, "Tıraş işini bir müddet daha kendi kendiniz veya evinizdeki diğer kişilerden yardım alarak yapmanızda fayda var." uyarısını yaptı.

Ünal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Eve gelen berberin koronavirüs taşıyıcısı olmadığını, sizden önce COVID-19’lu bir hastayı tıraş etmediğini nereden bileceksiniz? Tıraş sırasında sosyal mesafenin korunma olasılığı da yok.

Ayrıca evine berber çağırıp tıraş olduktan sonra COVID-19 kapanların var olduğunu da bilmekteyiz. Sonuç olarak tıraş işini bir müddet daha kendi kendiniz veya evinizdeki diğer kişilerden yardım alarak yapmanızda fayda var."

'Ülkenin yüzde 70'inin bağımlılık tedavisi görmesi gerekecek' Sağlık Virüsü otizmli bireylere nasıl anlatmalıyız? Sağlık Kızılay'dan kan alarmı: Bağışlar yarı yarıya düştü Sağlık Sağlık Bakanlığı'ndan eczanelerden maske temini hakkında bir açıklama daha Sağlık