Fahiş fiyatlar okul bıraktırdı

Abone ol

Okullar pandeminin ardından 1,5 yıl sonra yüz yüze eğitime başlarken bazı öğrenciler artan kiralar ve yetersiz kalan devlet yurtları nedeniyle üniversiteyi bırakma kararı alıyor.

BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre, okullar pandeminin ardından 1,5 yıl sonra yüz yüze eğitime başlarken bazı öğrenciler artan kiralar ve yetersiz kalan devlet yurtları nedeniyle üniversiteyi bırakma kararı alıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yurt sayısını artırdık, yokmuş gibi kampanya yapıyorlar” sözlerine rağmen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Enes Gültekin de barınma sorunları nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda olan öğrencilerden sadece birisi. Maddi sorunlar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldığını aktaran Gültekin yaşadıklarını BirGün’e anlattı. Gültekin, “Kalacak yer bulamadığım için okulu bırakmak zorunda kaldım” dedi.

BARINAMAMAK EĞİTİMİN ÖNÜNE GEÇİYOR

Pandeminin başında Çanakkale’de 700 liraya kiralanan evlerin şu an 2 bin liraya kiraya verildiğini aktaran Gültekin, “Ben daha öncesinde özel okulda okuyordum ama yine maddi nedenlerden dolayı üniversiteyi bırakıp Çanakkale’yi kazandım. Pandeminin başında 700 liraya 1+1 ev kiralamıştık ancak okul açılmayınca evi kapatmak zorunda kaldık” dedi. Okulların yüz yüze olmasıyla birlikte ev arayışına başladıklarını aktaran Gültekin “Zaten durumumuz belli. Şimdi okulumuza geri dönelim dedik ancak şimdi de ev bulamıyoruz” ifadelerini kullandı. Kendisine devlet yurdu çıkmadığını belirten Gültekin “KYK zaten çıkmadı. Arkadaşımla yedek sıramız 700’lerde ve KYK’nin kapasitesi bin civarında. Ben bekleyeceğim ki bana anca sıra çıksın” diye konuştu. Kalacak yer bulamadığı için okulu bırakmak zorunda kaldığına dikkat çeken Gültekin şöyle konuştu: “Okulu bırakmak zorunda kaldım. Ailemin durumu belli devlet kurumunda çalışıyorlar. İstanbul’a ailemin yanına döndüm ve burada çalışıyorum. Çalışmak zorundayım.”

‘FIRSATTAN İSTİFADE EDİYORLAR’

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 47 bin 659 öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Gültekin, “Şu an fırsattan istifade ediyorlar. Şimdi binlerce öğrenci okumaya gelecek ve herkes KYK yurtlarına giremiyor maalesef ki. Bu insanlar ev tutacak ve burada mecburiyetten yararlanmaya çalışıyorlar” dedi. Gültekin, kiraların kontrol altına alınmasını ve yurtların kapasitesinin artırılarak öğrencilerin daha fazla mağdur edilememesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye genelinde birçok öğrencinin aynı sorunları yaşadığına değinen Gültekin, “Bu sadece benimle ilgili bir problem değil, tüm öğrencilerin yaşadığı bir sorundur” diye konuştu.

Yurt dışındayken hibe ödenmeyeceğini öğrenen öğrenciler: 'Hayallerim bitti' Eğitim ÖSYM, KPSS adaylarının sınav sonucu branş bazı sıralamalarını erişime açtı Eğitim Eskişehir’de 80’den fazla okulda pozitif vaka görüldü Eğitim Anaokulu binası İmam Hatip’e dönüştürüldü, mahalleli isyan etti Eğitim