Fahrettin Koca'dan grip aşısıyla ilgili önemli duyuru

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca, Van'da bulunduğu temasların ardından açıklama yaptı.

Grip aşısıyla ilgili de konuşan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle bu yıl dünyada grip aşısına eğilim ve talebin daha fazla olduğunu görüyoruz. Üretim yapan firmaların sayısı belli. Yüzde 20 oranında artıyor ama talep bundan çok öte.

Ülkemizde ise bu anlamda geçen yıl talep ettiğimiz aşıdan daha fazlasını tedarik etmek üzere yoğun bir çaba içindeyiz. Ve zannediyorum geçen yılların 4 katı oranında bu tedavisi sağlama noktasında bir sonuç elde etmiş olacağız.

Bilim kurulumuz, zorunlu grip aşısı kimlere yapılır şeklinde bir çalışma yapıyor. Onu, önümüzdeki günlerde açıklamış oluruz. Riskli olan, mutlak yapmasını düşündüğümüz hastalara yapma noktasında sorun olmadığını söyleyebilirim. Bölge içinde yaşlı oranının yüzde 4,9 olduğunu biliyoruz. Bölgede riskli hastalara grip aşısını eriştirme noktasında sorun yaşamayacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Geçen hafta 6 ille yapılan değerlendirme sonrası yüzde 30-70 oranında hasta sayısının azaldığını söylemiştim. Bu hafta boyunca yine bütün illerimizde bu azalışın kısmen devam ettiğini, kimisinde stabil kaldığını ama yükselen bir ilimizin olmadığını söyleyebilirim; altı il için söylüyorum."

Şehit Tuğgeneral Sezgin Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı Güncel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Önemli haberleri sizlerle paylaşacağım Güncel HES kodu almayı bilmeyenler koronavirüse davetiye çıkardı Güncel Tecavüze uğradı, kanun zoruyla doğurdu! 100 bin lira tazminat ödenecek Güncel