Fahrettin Koca'dan Yarkadaş'ın aşı iddiasına gece yarısı cevap geldi

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazeteci Barış Yarkadaş'ın Berat Albayrak ile dile getirdiği aşı iddiasına gece yarısı cevap verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazeteci Barış Yarkadaş'ın KRT'de Şimdiki Zaman ve TV 100'de Sağlı Sollu programlarında dile getirdiği "Haziran ve Temmuz ayında Berat Albayrak, Hazine'den para aktarımı yapmayı kabul etmediği için Türkiye Covax'a giremedi" iddiasına gece yarısı cevap verdi.

FAHRETTİN KOCA: BERAT ALBAYRAK İLE İLGİSİ YOK

"Bu programda yer almamamızın eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile hiçbir ilgisi yoktur" diyen Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle:

"Covax oluşumu öncelikle aşıya ulaşım imkânı olmayan ülkeler için planlanmıştır. Hangi aşıyı teslim edeceği ise halen net değildir. Taraf ülkelerin nüfusunun en az %10’u kadar aşı vermek için planlanmıştır.

Programa taraf olan ülkelerin önemli bir bölümü aşıya erken ulaşabilmek için birebir aşı şirketleri ile anlaşmaya çalışmaktadır. Bu programda yer almamamızın eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile hiçbir ilgisi yoktur."

Canlı yayına gelen mesajla ortaya çıktı: Türkiye'nin 'aşı krizi' Berat Albayrak yüzünden mi?

YARKADAŞ'TAN KOCA'YA JET YANIT: BU SORULARIN YANITI HALA YOK!

Öte yandan Barış Yarkadaş da Fahrettin Koca'nın aşı açıklamasına jet bir şekilde cevap vererek Bakan Koca'ya şu soruları yöneltti:

"Sn. @drfahrettinkoca benim önce @krtkulturtv ardından ise @tv100'de gündeme getirdiğim İDDİAya yanıt vermiş. Ancak Pfizer / Biontech aşısını neden alamadığımızın cevabını vermemiş. COVAX'a neden girmedik? Neden Pfizer / Biontech aşısını alamıyoruz? Bu soruların yanıtı hala yok!"

Bu gece @tv100 'de hem Sn.Koca, hem de Sn. Albayrak'a "COVAX konusuna lütfen açıklık getirin" çağrısı yaptım. Sn. Koca'nın çağrımıza verdiği yanıtı tıp otoriteleri değerlendirecektir. Sn. Koca, umarım aşıya ne zaman erişeceğimizi de ayrıntılı olarak açıklar ve kuşkuları giderir."

Türkiye Berat Albayrak yüzünden mi aşı alamadı? İşte ayrıntılar...

MHP'li isim tecavüzden tutuklandı, ortalık karıştı! Siyaset İzleyenler gülmekten kendini alamadı: Özgür Özel'den olay yaratacak Berat Albayrak videosu Siyaset Erdoğan boykot çağrısı yapmıştı: Fransızlar 4 şirketi sattı Siyaset Erdoğan'dan Türksat 5A paylaşımı: Hayırlı olsun! Siyaset