Faik Öztrak'tan Erdoğan'a: Bu beceriksizlikle devam ettikçe asgari ücreti her ay artırmak zorunda kalacaksın

Abone ol

Faik Öztrak, Hatay'da EXPO 2021 alanında Ekonomi Masasi Heyeti'nin gündemi hakkında yaptığı açıklamada enflasyona dikkat çekerek "Erdoğan şahsım hükümeti daha Ramazan başlamadan sofranın tadını kaçırdı. Tüm şehirlerimizde ekmeğe zam yapıldı." dedi.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Hatay'da EXPO 2021 alanında Ekonomi Masasi heyeti'nin gündemi hakkında açıklama yaptı.

Faik Öztrak açıklamasında temel gıdaya fahiş zamlar geldiğini hatırlattı.

Faik Öztrak, "Enflasyon en adaletsiz vergidir. Bir çeşit tırnakçılıktır. Yılın ilk ayında asgari ücret enflasyonun altında kaldı. Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Enflasyonla mücadele bu beceriksizlikle devam ettikçe asgari ücreti her ay artırmak zorunda kalacaksın." ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

"Hayal görmeyin" diyenlerin hayal görmediği işleri yapan Hatay Belediye'mizi, EXPO'ya gönül ve emek veren her bir çalışanını, muazzam çalışmayı yöneten Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı canı gönülden kutluyoruz.

Bu zor günlerde Ramazan'da edilecek duaların huzur ve berekete, kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz.

Erdoğan şahsım hükümeti daha Ramazan başlamadan sofranın tadını kaçırdı. Tüm şehirlerimizde ekmeğe zam yapıldı. Ramazan pidesi sıcaklığıyla değil fiyatıyla el yakmadı.

1 yılda şeker fiyatı ikiye katlanacak. Ama Varlık Fonu'nun başında olan Erdoğan'ın haberi olmayacak. İletişim Başkanlığı'nın bulduğu çözüm Erdoğan'ın sözlerine sansür uygulamak. Allah'ın sopası yok.

Merkez Bankası'nın politika faizini emirle düşürdü. Elde rekorlar kıran dış açık ve şaha kalkan enflasyon kaldı. Erdoğan'ın "Ben ekonomistim demesi" olsa olsa 1 Nisan şakası olur.

Enflasyon en adaletsiz vergidir. Bir çeşit tırnakçılıktır. Yılın ilk ayında asgari ücret enflasyonun altında kaldı. Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Enflasyonla mücadele bu beceriksizlikle devam ettikçe asgari ücreti her ay artırmak zorunda kalacaksın.

Özel bankaların faizlerine bile hazineyi kefil eden sistem milletin sırtına büyük bir yük bıraktı.

Memlekette neredeyse dertsiz baş yok. Bu ülkede okul çağındaki çocuklar ülkenin gündemini takip ediyor, derslerini takip edemez hale geliyor.

Milleti en geniş yelpaze ile temsil eden 6 partimiz ülkeyi içinde bulunduğu karanlıktan çıkartmaya hazır. Ülkemizi kısa sürede ayağa kaldıracağız.

Erdoğan'ın Batı'ya açılan tek kapısı NATO'ya dair politikası içerden hasar alıyor: Bahçeli'nin işaret fişeği AKP içinden yankılandı Siyaset MHP'de 'sağlık sorunları' istifası Siyaset İmamoğlu, Erdoğan'ın kararına tepki gösterdi: Bugün Cumhurbaşkanlığını yönetenler yarın yönetmeyecek Siyaset Adalet Bakanı Bozdağ'dan Kaşıkçı, Oktar ve Peker açıklaması: İnceleme izni verildi, olumlu görüş bildireceğiz, dönüş olmadı Siyaset