Faik Öztrak'tan Süleyman Soylu'ya 'göstermelik soruşturma' tepkisi: Kurda kuzu emanet edilir mi?

Abone ol

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'tan Erdoğan'a 'destek' tepkisi: Kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor

Soylu'nun Peker'in kendisine yönelik iddiaları hakkında savcılığa verdiği araştırma talebini eleştiren Öztrak, ''İçişleri Bakanının kendisi Göstermelik bir suç duyurusunda bulundu. Siz kimi aldatıyorsunuz? Savcılar soruşturmayı kimin eliyle yürütecek? İçişleri Bakanına bağlı kolluk kuvvetleriyle. Allah Aşkına! Kuzu kurda emanet edilir mi? Hâkimin davacı, Mübaşirin şahit olduğu bir davada, O mahkemenin verdiği hükme adalet denebilir mi?'' ifadelerini kullandı.

''BAKAN ÇIKIP DEVLET KANALINDA MÜSAMERE DÜZENLİYOR''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT hazırlanan programa katılmasını da eleştirerek, ''Zamanında sizi destekleyen bir diğer mafya elebaşı, Şimdi, sosyal medya fenomeni oldu. Tefrika halinde, eski iplikleri pazara çıkarıyor. İçişleri Bakanı, bu iddiaların tam merkezinde. Bu atama Bakan, Milletin Meclisine gelip hesap vermiyor. Ama yandaş gazetecilerle Bir devlet kanalında ekrana çıkıp, müsamere düzenliyor. “Organize suç örgütleri, Gayrinizami harbin en önemli aparatlarından biridir” diyor. İyi de beyefendi; Kılıç kendi kınını kesmezken iyiydi. Kılıç kınından sıyrılıp elinizi kesince mi aparat oldu?'' diye konuştu.

''KURDA KUZU TESLİM EDİLİR Mİ?''

Sedat Peker'in Hürriyet'e ilişkin iddialarına gazetenin sessiz kalmasını da eleştiren CHP Sözcüsü, ''İşin acısı, Bir zamanlar basının amiral gemisi tabir edilen Hürriyet gazetesinin basılmasıyla ilgili Korkunç itiraflar var. Ama gazete, bunları bugün haber bile yapamıyor. Milletin haber alma Hürriyet’i boğazlanıyor'' ifadelerini kullandı.

Öztrak şöyle devam etti: ''İçişleri Bakanının konuşması, Devlet krizinin korkunç boyutunu gözler önüne serdi. Bakan televizyon programında bu çete elebaşının, Bir milletvekilini 10 bin dolar aylıkla, Maaşa bağladığını söyledi. Ama bu milletvekilinin adını açıklamadı. Bu tam bir rezalet. Konuşan bir İçişleri Bakanı. Elinde makamı gereği elde ettiği bilgiler var. Bunu biz değil, kendisi söylüyor. Ama konuyu yargıya taşımıyor. Bu vekili ya koruyor, ya da zamanı gelince İstediği gibi kullanmak için Dosyasını sümen altında saklıyor. Ya da 10 bin dolardan kendisi de payını alıyor. Bu bakan daha önce de milletvekilleriyle ilgili mahrem bilgilere sahip olduğunu söylemiş Ama bunları açıklamamıştı. Ortada bir suç varsa, İçişleri Bakanının görevi, Suçluyu yakalayıp adalete teslim etmektir.

''Bu konuşmaları yapan bir bakan, o koltukta bir dakika dahi oturamaz. Soruşturmanın selameti için ya istifa eder, ya da onu oraya atayan irade, çoktan onu görevden alır. Ama bunların hiçbiri olmadı. Çünkü bunların hepsi aynı gemide.

İçişleri Bakanının kendisi Göstermelik bir suç duyurusunda bulundu. Siz kimi aldatıyorsunuz? Savcılar soruşturmayı kimin eliyle yürütecek? İçişleri Bakanına bağlı kolluk kuvvetleriyle… Allah Aşkına! Kuzu kurda emanet edilir mi? Hâkimin davacı, Mübaşirin şahit olduğu bir davada, O mahkemenin verdiği hükme adalet denebilir mi? Denmez elbet. Tekrar söylüyorum, Bakan sıfatını taşıyan kişi bu lafları ettiyse, Yapılacak iki şey vardır. Önce koltuğundan kalkacaksın, Sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelip, Soruşturma Komisyonu’nda hesap vereceksin.''

Faik Öztrak'tan Erdoğan'a 'destek' tepkisi: Kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor Siyaset İYİ Partili Türkkan'ın acı günü Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çerkes sürgünü paylaşımı Siyaset CHP'li Berberoğlu: Erdoğan'ın iki bakandan rahatsız olduğu konuşuluyor Siyaset