Fatih Altaylı: Nagehan Alçı ile fikir birliği ettiğim konu neredeyse yok gibidir ama...

Abone ol

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "Kanal İstanbul projesinin felsefenin konusu" olduğu fikrine destek verdi.

Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Nagehan Alçı'nın geçtiğimiz gün yazdığı Kanal İstanbul tartışmasına "Kanal İstanbul siyaset felsefesi konusudur" çıkışına destek verdi.

Nagehan Alçı, Kanal İstanbul ile ilgili "Bu mevzu esas olarak bir felsefe meselesidir. Özel olarak siyaset felsefesi meselesidir. Daha da özelde çeşitli politik felsefe ekollerinin şehir kavramına nasıl baktığına dair şehircilik tasavvuruna ilişkin bir meseledir." demişti.

Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu'na neden 'tepki göstermediğini' açıkladı

ALTAYLI: KANAL İSTANBUL SİYASİ BİR KONU

Altaylı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Bilimsel mi siyasi mi!

Nagehan Alçı ile fikir birliği ettiğim konu neredeyse yok gibidir ama Kanal İstanbul ile ilgili olarak söylediği “Bu bilimin değil siyaset felsefesinin konusudur” cümlesini çok doğru buluyorum.


Kanal İstanbul’u yapmak istemek tamamen bir “siyaset” konusudur.
Bilimle, ilimle, irfanla falan alakası yoktur. Felsefe ile de yoktur.
Bir örnek vermek gerekirse...


Muhtemelen biliyorsunuzdur, ABD Başkanı Trump, ülkesinin de imza koyduğu “Paris İklim Değişikliği Anlaşması'na uymayacağını, buraya koyulan imzayı geri çektiğini açıkladı.
Bu anlaşma iklimin insani faktörler nedeniyle değişmesine ve küresel ısınma diye bildiğimiz etkiye karşı 176 ülkenin yaptığı bir anlaşma idi.


Bilim çok açık biçimde dünyanın ısındığını, bunun bir felaketle sonuçlanacağını, geri dönüşü olmayan noktaya yaklaştığımızı söylüyor.
Dünyayı en fazla kirleten iki ülkeden biri olan ABD ise bu anlaşmadan çekiliyor.
Bu çekilmenin bilimle alakası var mı?
Yok!
Bilim bunu onaylıyor mu?


Hayır!
Trump çekiliyor mu?
Çekiliyor.
Bu bir siyasi karardır.


Belki dünyanın sonunu daha hızlı getirecek bir karardır.
Ama Trump’ı destekleyen ABD’li sanayicilerin istediği bir karardır.
Siyasi kararlar bilimsel olmak zorunda değildir.
Sonuçları ile torunlarımız uğraşır.

Aile Bakanlığı’ndan istinafa Şule Çet başvurusu Güncel Bursa'da 5 bin 913 ecstasy hapa 2 tutuklama Güncel Kayıp balıkçılardan birinin cesedine ulaşıldı Güncel Fatih Altaylı, Kanal İstanbul projesine karşı mı? İlk kez açıkladı Güncel