Fransa'da bir bara 'Sputnik V' ismi verildi

Abone ol

Fransa’da bir bar sahibi, 1989 yılından beri var olan Sputnik isimli barının ismini, Rus koronavirüs aşısı olan Sputnik V olarak değiştirdi.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir barın sahipleri Rus Gamaleya Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik V aşısının ismini barlarına verdi.

1989’dan beri var olan barın ismi, yanına eklenen ‘V’ harfi ile ‘Sputnik V’ oldu.

Barın ortaklarından Stephane Skoric, ''Fransa’nın Rus aşısını da almasının faydalı olacağını düşünüyorum. Burada çalışan arkadaşım Goran ‘Barın ismine ‘V’ ekleyelim, düşüncemizi ifade edelim’ dedi'' ifadeleri ile barın isminin neden değiştirildiğini açıkladı.

Skoric ayrıca, ''Ortaklarla konuştuk. İçeride bir aşı noktası oluşturabilirsek, memnuniyetle yaparız bunu. Ancak sorun aynı sorun: Avrupa Rus aşısına izin verecek mi?'' ifadelerini kullandı.

Mısır, Süveyş Kanalı'na sıkışan geminin şirketinden 1 milyar dolar tazminat talep edecek Dünya İspanya'da Kovid-19'dan son 24 saatte 82 kişi hayatını kaybetti Dünya Lavrov, ABD'ye 'mahalle serseri' benzetmesinde bulundu Dünya Almanya Başbakanı Angela Merkel: Virüsü birlikte yeneceğiz Dünya