Gamze Taşçıer'den Fatih gemisi soruları

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer sondaj gemisi Fatih'e ilişkin soruları gündeme getirdi.

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bineceği uçağı gündeme getirmesinin ardından yeni bir önerge vererek bu kez de sondaj gemisi Fatih ile ilgili iddiaları dile getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl satın aldığı FATİH sondaj gemisinin çalışmalara başlayacağını açıklaması üzerine Taşcıer “Sondaj neden Rumların el koymaya çalıştığı sularımızda değil?” diye sordu.

“KIBRIS TÜRK HALKININ DA HAKKI GASP EDİLİYOR”

Kıbrıs adası çevresi ve Girit adasının güneydoğusundaki sularda 8 milyar varillik petrol ve 3 buçuk trilyon metreküplük doğalgaz rezervi olduğunun tespit edilmesinin ardından ısınan Doğu Akdeniz’de, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan bazı bölge ülkeleriyle ikili anlaşmalar yaparak münhasır ekonomik bölgeler belirlemişti. Uluslararası hukuka göre Türkiye’nin hakkı olan bölgeler, GKRY tarafından parsellere ayrılarak petrol-doğalgaz şirketlerine ihale edilmişti. Türkiye Cumhuriyeti’nin hak sahibi olduğu suların Rumlar tarafından uluslararası şirketlere peşkeş çekildiğini ifade eden Taşcıer, “Sadece Türkiye’nin değil, Kıbrıs Türk halkının da hakkı gasp ediliyor. Rum yönetimi kendini adanın tek temsilcisi gibi görerek tek başına karar alıp Kıbrıs Türklerini yok sayıyor. Bu durum asla kabul edilemez.” dedi.

Çocukları yurtdışında okuyan Erdoğan'dan gençlere 'burs' fırçası Siyaset Gürsel Tekin: Bu sefer sonuç çok farklı olacak Siyaset Metin Çağrı aday adayı rakibine başarılar diledi Siyaset Erdoğan Tatlıses'ten alıntı yaptı; 'Oxford vardı da...' Siyaset