Gümrük kapısında Ukraynalı TIR şoförlerinin bekleyişi sürüyor: 'Korkuyoruz'

Abone ol

TIR şoförü Stephan Yordanov, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin gelişmeleri uzaktan takip ettiğini ve bir an önce ülkesine gitmek istediğini söyledi.

Ukraynalı TIR şoförlerinin Edirne’deki Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda endişeli bekleyişi sürüyor. TIR şoförü Stephan Yordanov, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin gelişmeleri uzaktan takip ettiğini ve bir an önce ülkesine gitmek istediğini belirterek, "Bir çocuğum ve ailem var. Kendileri ile haberleşiyorum ancak tehlikede olduklarını biliyorum" dedi. Türk TIR şoförleri, Ukraynalı meslektaşlarının ülkelerine ulaşabilmesi amacıyla, kuyruktan çıkarak sollama yapan Ukrayna plakalı araçlara yol verilmesi için sosyal medyadan çağrı yaptı.

Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda oluşan uzun TIR kuyruğunda, Türkiye-Ukrayna arasında nakliye işi yapan ve çoğunlukla Antalya, Ankara ve İstanbul bağlantılı yük taşıyan çok sayıda Ukraynalı plakalı TIR da bulunuyor. Ülkelerindeki gelişmeleri araçlarında bulunan bilgisayar veya uydu alıcıları aracılığıyla takip eden Ukraynalı TIR sürücüleri, bir an önce ülkelerine gitmek istiyor.

Türk TIR sürücüleri, sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda, Ukraynalı meslektaşlarının oluşan uzun TIR kuyruklarında beklememeleri ve bir an önce ülkelerine gidebilmeleri için sollama yapan Ukrayna plakalı araçlara yol verilmesi çağrısı yaptı.

"HABERLEŞİYORUZ ANCAK TEHLİKEDE OLDUKLARINI BİLİYORUM"

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Ukrayna uyruklu TIR sürücüleri, bir an önce evlerine gitmek ve kendilerini bekleyen ailelerine kavuşmak istedikleri söyledi.

Stephan Yordanov, Ukrayna’daki gelişmeleri uzaktan takip ettiklerini belirterek, “Bir çocuğum ve ailem var. Kendileri ile haberleşiyorum ancak tehlikede olduklarını biliyorum. Antalya’dan aldığım yükü Ukrayna’ya götürüyorum" dedi. Yordanov, Romanya sınırının kapalı olduğunu, ancak orada beklemek istediğini kaydetti.

"KORKUYORUZ"

Bir başka TIR sürücüsü Yordan Kmchail ise eşi ve iki oğlunun kendisini beklediğini belirterek, "Ukrayna’ya aldığım yükü bırakacağım. Ülkemde savaş var ve Rusya bu problemi yaratıyor. Rusya bir atak yaptı ve bu atağın sonuçları olacak. Korkuyoruz" diye konuştu.

TIR kuyruğunun 7. kilometresinde bekleyen Ukrayna uyruklu bir başka TIR sürücüsü Mikhail Krashmir de yükünü Ukrayna’ya indireceğini, ancak Romanya sınırının kapalı olduğunu söyleyerek, "Benim iki torunum var. Burada sıramın gelmesini bekliyorum. TIR’cı arkadaşlarım solamama izin veriyor ancak yetkililer geri döndürüyor. Ben domates, salatalık taşıyorum. Ülkemizde bir kriz var ama biz de işimizi yapmak zorundayız. Ruslar Çernobil’i ele geçidiler ve ilerliyorlar. Putin problem birisi" dedi.

"ÜLKELERİNDE SAVAŞ VAR, HERKES DUYARLI OLSUN"

Türk TIR sürücüleri ise Ukraynalı meslektaşlarının sırada bekletilerek mağdur edildiklerini, işlemlerinin hızlandırılarak ülkelerine gitmeleri için gerekli kolaylığın sağlanması gerektiğini belirterek, "Biz sollamalarına karşı değiliz. Bir an önce gitsinler" diye konuştu.

Türk TIR sürücüsü Nail Denkçi, Ukrayna uyruklu TIR sürücülerinin kuyrukta bekletilememesi gerektiğini belirterek, "Herkes duyarlı olsun ve elini taşın altına koysun. Biz, vizemiz biteceği zaman sollama yapıyoruz. Ama bunların ülkesinde savaş var. Herkes duyarlı olsun" dedi.

Avrupa Konseyi, Rusya'nın üyeliğini askıya aldı Dünya Rusya'nın işgalinden kaçan Ukraynalı siviller Polonya'ya sığındı Dünya NATO liderleri Ukrayna için toplandı Dünya Putin'den darbe çağrısı: Ukrayna ordusu iktidarı indirirse, uzlaşmak kolay olur Dünya