Haberimiz sonrası taksilere yaptırım: 7 taksiye trafikten men, şoförlere para cezası

Abone ol

Altunizade’de bir taksicinin muhabirimiz Fırat Fıstık’a yönelik sarfettiği küfür, hakaret ve tehditlerin ardından bölgede yapılan denetimler sonucu 6 ticari taksi 3 gün, 1 taksi ise kayıtsız şoför çalıştırması nedeniyle 13 gün trafikten men edildi.

İstanbul’da geçtiğimiz gün muhabirimiz Fırat Fıstık’ın bir taksiye binmek isterken taksiye alınmaması, üstüne taksi şoförü tarafından küfür ve hakarete maruz kalması sonucunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, “Altunizade mevkiinde bir taksi şoförünün 'karşının taksisiyim' diyerek yolcu seçtiği ve video çeken yolcuya hakaret ettiğinin görülmesi üzerine bahse konu bölgede Sivil Trafik ekiplerimizin yaptığı denetimlerde” diye başlayan açıklamasında tutanak tutulduğu, İBB tarafından çalışma ruhsatlarının askıya alındığı duyuruldu.

Anlatılan bizim hikayemiz: İstanbul’da gece vakti taksici terörü

POLİSLER TAKSİLERE SİVİL OLARAK BİNİP DENETLEDİ

7 taksi şoförüne ayrı ayrı olmak üzere çalışma izinlerinin bitmesine rağmen şoförlüğe devam ettikleri için 1.339 TL para cezası verildi. Emniyet’e bağlı personeller denetimleri sivil olarak gerçekleştirdi ve taksi şoförlerinin polisleri de istedikleri yere götürmedikleri tespit edildi.

Yolcu almadığı ve yolcu seçtiği tespit edilen 6 taksi 3 gün, bir ticari taksi ise kayıtsız şoför çalıştırması nedeniyle 13 gün süre ile trafikten men edildi.

MUHABİRİMİZ YAŞADIĞI TAKSİCİ TERÖRÜNÜ ANLATMIŞTI

Muhabirimiz Fırat Fıstık, dün gece Beyoğlu'ndan Kadıköy'e dönerken Altunizade'de yaşadığı 'taksi terörünü' anlatmıştı. Yalnızca Avrupa Yakası'na geçtiklerini söyleyen taksiciler, Fıstık'a hakaretler ederek tehditler savurmuştu.

Anlatılan bizim hikayemiz: İstanbul’da gece vakti taksici terörü

Öte yandan Fıstık'ın yaşadığı durum ilk değildi. İstanbul'da kangrenleşen taksici sorununa karşın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçildikten sonra 10 kez 5 bin yeni taksi teklifini UKOME gündemine getirmiş ancak 10 kez, bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla reddedilmişti.

Taksici şiddeti bitmiyor: Bu kez de yılların polis - adliye muhabiri Ali Fuat Duatepe

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Nuriye Ünver'in iki kez uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı Güncel Gazeteci Sibel Hürtaş'ı darp eden polisler de 'darp raporu' almış Güncel 'Adalet' nöbetindeki Şenyaşar ailesi: Sırada Cumhurbaşkanı var o da özür dilesin Güncel Türkiye'de işsizlik azaltılamıyor, dünyada robotların ağırlığı artacak Güncel