Haberin Var mı İnisiyatifi: İktidar, haksız yere tutuklanmış gazetecileri tahliye etmemekte ısrarcı

Abone ol

Haberin Var mı İnisiyatifİ, Meclis'te görüşülen infaz yasa tasarısının pazartesi sabaha karşı değiştirilmesine tepki gösterdi.

Haberin Var mı İnisiyatifİ, Meclis'te görüşülen infaz yasa tasarısının pazartesi sabaha karşı değiştirilmesine tepki gösterdi.

İnisiyatiften yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meclis’te görüşülen infaz yasa tasarısı Pazartesi sabaha karşı herkes uyurken değiştirildi. Son dönemde MİT Kanununa muhalefet suçlamasıyla tutuklanan 6 gazetecinin infaz düzenlemesinden yararlanmasını engellemek amacıyla MİT Kanunu’na yönelik suçlar da kapsam dışında bırakıldı. Adalet Bakanlığı hapishanelere koronavirüs salgınının sıçradığını kabul etmesine rağmen iktidar, haksız yere tutuklanmış gazetecileri, öğrencileri ve siyasetçileri tahliye etmemekte ısrar ediyor.

Düşünce “suçluları”nın hayatı tehlike altında.

Daha çok, daha güçlü haykırıyoruz: Gazetecilere tahliye!"

İsmail Saymaz’dan Prof. Yaman Akdeniz’e: Ayıptır, silin şunu Medya TGC’nin en kıdemli kadın gazetecisi Ferhunde Ülküsel 103 yaşında vefat etti Medya Akit hedef gösterdi, RTÜK Netflix için harekete geçti: Uyardık, gözümüz üzerlerinde Medya Cüneyt Özdemir'den Süleyman Soylu yorumu: Tuhaf bir gece yaşadık Medya