Harika bir tatil keyfi için kardeş ülke Bosna Hersek

Abone ol

Bosna Hersek, 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilmiş, Avrupa’nın iç kısımlarında yer alması sonucu İmparatorluk için en önemli eyaletlerden biri haline gelmişti.

Osmanlı İmparatorluğu’nun en zengin döneminde ele geçirilen ve hemen eyaletleştirilen bölgeye çok sayıda Müslüman yerleştirildiğinden dolayı burada birçok İslami yapı ve sayısız kültürel çeşitlilik bulunmaktadır. Bu nedenle günümüzde de Avrupa’da en kalabalık Müslüman nüfusa sahip bölgelerin başında gelir.

Kozmopolit bir başkent olan ve islami tatil seçeneklerde öne çıkan Saray Bosna, Dinar Alpleri’nin tam ortasında geniş bir vadiye kurulmuştur. Şehir aynı zamanda bozulmamış doğası ve zengin tarihi ile oldukça önemli bir yere sahiptir. Dokusunda Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş cami, bedesten, tarihi bir tünel ve yine Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılmış olan bir çarşı bulundurmaktadır.

Dört mevsimin de yaşandığı bölgede birçok tarihi yapı bulunmakta olup dağlık olması sebebi ile yaz kış çokça turiste ev sahipliği yapmaktadır. Avrupalı turistlerin sakin, doğa ve tarih ile iç içe bir tatil yapmak için seçtiği şehir, dini gerekliliklerin kolaylıkla yerine getirilebiliyor olması, halkın İslam kültürünü benimsemiş olması gibi nedenlerden dolayı İslami Tatil yapmak isteyenlerin de uğrak noktası haline gelmiştir. Her mevsim turist alan ve birçok otelin bulunduğu şehirde tatilini değerlerine zarar vermeden geçirmek isteyenler için de biçilmiş kaftan.

Doğa ve Tarih ile İç İçe Tatil Fırsatı


Yemyeşil ormanlarla kaplı Dinar Alpleri’nin ortasında, sakin ve huzurlu bir şehir olan Saray Bosna ulusal anlamda en yakın kardeşlerimizden de biri. Ayrıca zengin kültürün getirisi olan muhteşem geleneksel yemekler ve asırlardır süre gelen misafirperverlik. Şehrin göbeğinde yer alan turistik yerlerin taşıta ihtiyaç dahi duyulmadan gezilebildiği bir şehir Saray Bosna. Yaz ortası festivalleri, etnik yapı ile sarmalanmış çarşıları ile keyifli bir tatil geçirmenin yanında şehrin eski yeni tarihi dokusunu da görebileceksiniz.



Dinar Alpleri’nin Trebevic dağında bulunan Pino Nature Hotel, Saray Bosna’ya arabayla sadece 15 dakika uzaklıkta olup, daha huzurlu bir tatil için helal özellikler bulabileceğiniz sayılı oteller arasındadır. Tesiste klasik ahşap görüntüsünün modern yapı ile birleştiği oda, süit ve dubleks süit seçenekleri sunulmaktadır. Oda ve süitler aile için de uygun olup çeşitli büyüklüklerdedir.

Misafirlerin Rahatı için Çeşitli Özel Hizmetler

Butmir havaalanından Pino Nature Otel’e ulaşım sağlanarak park yeri hizmetleri de verilmektedir. Tesisin tamamında wi-fi internet erişimi bulunmaktadır. Ayrıca otelde belirli günlerde kadınlar için ayrılan kapalı havuz ile yine sadece kadınlara özel bir spa tesisi bulunmaktadır. Spa ve Sağlık Merkezinde masaj, sauna, fitness hizmetleri bulunmaktadır. Tesiste engelli misafirler için olanak sağlanmasına özen gösterilmiştir.

Çocuklu misafirler için kapalı büyük havuzun yanında özel bir havuz, ana tesiste özel oyun alanı, çocuk kulübü ve özel menüler de düşünülmüştür. Çocukları ile tesisi ziyaret edecek olan konuklar çocuk salonu ve birbirinden güzel oyuncakların bulunduğu oyun salonunda bolca eğlenme imkanı bulacak.
Yemekler özellikle İslami şartlara göre hazırlanarak helal ürünler içermektedir. Geleneksel yemeklerin yanı sıra dünya mutfağı da tercihe sunulmuştur. Tesis içerisinde kesinlikle alkollü içecek servisi yapılmamaktadır. Servisler odaya (kahvaltı dahil) ve restoranda olmak üzere yapılmaktadır. Özel mangal alanı olup ayrıca pişirme hizmeti de verilmektedir.

Özel düzenlenmiş geniş terasta otel misafirlerinin keyifle vakit geçirmesi için dağ manzaralı oturma ve güneşlenme alanları tahsis edilmiştir.

Cennete sabotaj: 1,5 saatte 3 yangın! Güncel YÖK’ten yeni ALES mağduriyeti Güncel Onlar da bedelli askerlik hakkı istiyor Güncel Seçimler uçak biletlerini böyle etkiledi Güncel