'Hastalar iyileştikten bir ay sonra bile virüsü salgılamaya devam ediyor'

Abone ol

Rus sağlık uzmanı Aleksandr Semyonov, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyonu geçiren hastaların tüm klinik belirtilerin ortadan kalkmasından bir ay sonra bile virüsü salgılamaya devam ettiklerini söyledi.

Rossiya 1 televizyonuna konuşan St Petersburg Pasteur Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü’nün inovasyon çalışmalarından sorumlu müdür yardımcısı Aleksandr Semyonov, endişe verici bir açıklama yaptı.

Semyonov, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) tedavi olarak atlatan insanların tüm klinik bulguların ortadan kalkmasından bir ay sonra bile virüsü salgılamaya devam ettiklerini ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, Semyonov, hastalık ne kadar ağır seyrederse hastanın koronavirüsü çevreye o kadar uzun süre yayacağını belirtti.

Semyonov, kritik durumdaki hastaların, hastalığın klinik belirtileri ortadan kalktıktan sonra bile beş hafta boyunca virüsü salgılamaya devam ettiklerini kaydetti.

Fransa'da da bilanço ağırlaşıyor! Son 24 saatte hızlı artış Dünya 'Koronavirüs artık ebediyen geldi ve bundan böyle gitmeyecek' Dünya ABD'da ağır bilanço! İtalya'yı geride bırakarak virüsün en çok can aldığı ülke oldu Dünya Dizi setindeki solunum cihazları hastaneye bağışlandı Dünya