Havalimanı araç kiralama tüyoları

Abone ol

Eskiden çok pahalı olarak nitelendirilen ve sadece belirli bir gelir düzeyi ile ilişkilendirilen araç kiralama işlemi artık hepimizin erişebileceği fiyat seviyelerine geldi.

Eskiden çok pahalı olarak nitelendirilen ve sadece belirli bir gelir düzeyi ile ilişkilendirilen araç kiralama işlemi artık hepimizin erişebileceği fiyat seviyelerine geldi. Özellikle uzak bir yere uçakla seyahat ediyorsak, havalimanı araç kiralama seyahatin bir parçası olarak hayatımıza girmeye başladı.

Peki havalimanında araç kiralarken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Kiralama işleminizi seyahatinizden önce yapın!

Havalimanına indikten sonra araç kiralamaya kalkarsanız, önemli bir fiyat farkı ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle araç kiralama işleminizi mutlaka online olarak ve seyahatinizden makul bir süre önce yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kış döneminde kiralama yapacaksanız 1 hafta öncesinden kiralama yapmak yeterliyken, yaz döneminde araç kiralayacaksanız en az 3 ay öncesinden kiralama işlemini tamamlamanızı tavsiye ediyoruz.

Araç kiralarken sigortalara dikkat edin!

Araç kiralama işleminizde sigortanın neleri kapsadığını mutlaka öğrenin. Genellikle rent a car sigortaları muafiyet içerir. Örneğin 2.000 TL muafiyetli bir sigorta, araca gelebilecek zararların 2.000 TL’ye kadar olan kısmını sigortanın karşılamayacağını, daha büyük zararlarda sigortanın zararı karşılayacağını ifade eder. Full kasko olarak belirtilen ve ek sigorta satın almanızı gerektiren durumlarda ise sigorta tüm zararı karşılar. Her durumda, sigorta şirketleri ve araç kiralama şirketleri sizden polis ya da jandarma tarafından düzenlenmiş kaza tespit tutanağı talep eder.

Her havalimanında aynı aracın kiralama fiyatının farklı olabileceğini bilin!

Türkiye’nin her havalimanında aynı kiralık aracın farklı fiyatlarla kiralandığını görebilirsiniz. Rekabet, ofis kiraları, çalışanların ücretleri, havalimanının şehre olan uzaklığı, talep düzeyi gibi pek çok nedenle fiyatlarda önemli farklılıklar görebilirsiniz. Örneğin, Kayseri havalimanı araç kiralama fiyatları ile Trabzon havalimanı araba kiralama fiyatlarını karşılaştırdığınızda, Kayseri’de fiyatların çok daha ucuz olduğunu görebilirsiniz.

Ekonomik araç kiralayın!

Kısa süreli araç kiralama ihtiyaçlarınız için nadiren lüks bir araca ihtiyaç duyarsınız. Araç kiralama sektöründe en ekonomik araçlar genellikle en ucuz ve en az konforlu araçlardır. Ancak, bazen orta sınıf veya benzinli bir aracı çok uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Bu durumda fırsat fiyatlarını kaçırmayın.

Güvenilir ve özellikle aracı firmaları tercih edin!

Araç kiralarken doğrudan rent a car işi yapan firmadan araç kiralamak yerine Otorento gibi aracı firmaları tercih edin. Rent a car şirketleri ile yaşayacağınız her problemde, aracı firmalar sizlerin haklarınızı savunur. Oto kiralama firmasına karşı tek başınıza olmazsınız. Aracı firmaların rent a car şirketleri üzerinde ciddi yaptırımları bulunduğu için rahat edersiniz. Genellikle aracı firmalarda fiyatlar, rent a car şirketinin kendi sitesinden ve ofisinden daha ucuz olur.

Las Tesis eylemine katılan 9 kadın gözaltına alındı! Güncel Takip edildiğini zannedince ortalık karıştı Güncel Türkiye'nin konuştuğu olayda doktorun ifadesi ortaya çıktı Güncel Akfa Holding davası sanığı Murat Sungurlu: ByLock doğrudur, indirmişimdir Güncel