'Hayyam Garipoğlu'nun oğlu Kasım Garipoğlu kendini ihbar etti!'

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi yazarı Miyase İlknur, Hayyam Garipoğlu'nun oğlu Kasım Garipoğlu ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. İlknur "Garipoğlu 30 milyon doların peşine düştü ancak kendini de ihbar etmiş oldu." değerlendirmesini yaptı.

İlknur'un aktardığına göre; Kasım Garipoğlu, GKFX Financial Services Şirketi’nde çalışan altı üst düzey yöneticinin müşterilerine ait 30 milyon dolar tutarındaki parayı zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu çalışanların arka arkaya istifa ettiğini söyleyen İlknur, hepsinin de kendi holdinglerini kurduğunu ve Garipoğlu'nun şirketinde olduğu gibi kripto para alım satımı, forex, aracılık işleri yapmaya başladıklarını ekledi.

İlknur sözlerini şöyle sürdürdü; "Kasım Garipoğlu, savcılığa yaptığı suç duyurusunda eski çalışanlarının banka hesapları üzerinden işlem yapan kurumsal müşterilerine yönelik olmadığını, özellikle müşterileri olan beş kurumsal şirketin elden getirdiği nakit paraları, kasadan alarak zimmetlerine geçirdiği yolunda ifade vermiş. Kurumsal müşterilere banka hesapları kullanılarak para girişi yaptıkları gibi efektif döviz (nakit) olarak da paraları sisteme dahil edebildiklerini belirten Garipoğlu, gelen nakit dövizlerin daha sonra banka hesaplarına geçtiğini söylüyor. Çok ilginç. Gerek bilirkişi raporunda gerekse tanık ve sanık ifadelerinde bu beş kurumsal şirketin paralarını sürekli nakit olarak göndermeyi alışkanlık haline getirdiği görülüyor."

MÜŞTERİ İSTEĞİ

Garipoğlu'nun ifadesinden detaylar aktaran İlknur, "Garipoğlu ifadesinde, paraların sisteme girmesi için nakit olarak getirilmesi işini müşterilerin tercihi olarak açıklıyor. Geri ödeme sırasında kendilerinin yine elden götürüp teslim etmelerinin kimin tercihi olduğunu söylemiyor." değerlendirmesinde bulundu.

İlknur, Garipoğlu'nun şirketinde 2 yıl içinde gerçekleşen büyümeyi tarif ederken ise "İnsan eroin satsa bu kadar kısa sürede bu kadar büyüyemez" açıklamasını yaptı.

MASAK'ın konuyla ilgili araştırma yapacağını da yazan İlknur "Bu durumda Garipoğlu, 30 milyon doların peşine düşerken kendisini de ihbar etmiş oluyor." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Miyase İlknur'un bugünkü yazısına ulaşmak için tıklayın

Zincir marketlerin ardından Rekabet Kurumu'ndan iki dev şirkete daha soruşturma! Ekonomi LC Waikiki'de neler oluyor: Çalışanlar gazeteye mektup gönderdi! Ekonomi Elektriğe gizli zam mı yapıldı? O abonelerin sözleşmeleri iptal edildi Ekonomi Bakanlık raporu yayımlandı: İşte zarar eden kamu işletmeleri Ekonomi