Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nden asgari ücret açıklaması

Abone ol

Erdoğan'ın Lütfi Elvan'ın 'af' talebini kabul etmesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Nureddin Nebati, TBMM'de bütçe görüşmelerinde konuştu.

TBMM'deki 2022 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor.

Erdoğan'ın Lütfi Elvan'ın 'af' talebini kabul etmesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Nureddin Nebati de TBMM'de bütçe görüşmelerinde yürütme adına bir konuşma yaptı.

Asgari ücret tartışmaları hakkında konuşan Nebati, ''Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Nureddin Nebati'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

''-İhracatımız güçlü bir şekilde ilerliyor. Türkiye bu yıl da dünya ülkelerinden pozitif ayrışacak. Cari açıkta yıl sonunda müjdeli rakamları göreceğiz.

-Salgının yıkıcı etkisini telafi eden ülkelerden olduk.

-2022 yılı bütçemizi bu anlayışla hazırlayarak; Meclis'e sunmaktayız.

-Bugüne kadar üretmek isteyen tüm kesimleri destekledik. Vergi tahsilatında etkinliği artıracağız. Keza her zaman olduğu gibi bu yılda afet ve salgınlarda vatandaşlarımızın yanında olduk. 2021 yılında vergisel alandaki ön gördüğümüz değişiklikleri hayata geçirdik.

-Yeşil dönüşüm çerçevesinde bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

''BÜYÜME BÜTÜN KESİMLERE YANSIYACAKTIR''

-Büyük ölçüde salgınla belirlenen, değişen konjonktür Türkiye'ye fırsatlar sunmaktadır. Ekonomi politikalarımızı bütüncül bir anlayışla gözde geçiriyoruz. Ülkemizin iç dinamikleri ile tutarlı bir kalkınma perspektifi oluşturuyoruz. Ülkemizin ürettikçe büyüyecek ve bu büyüme toplumun bütün kesimine yansıyacaktır.

''VATANDAŞLARIMIZI FIRSATÇILARA TESLİM ETMEDİK''

-Tüm adımlarımızı serbest piyasa ekonomisine uyumlu bir şekilde atacağız. Yatırımcılar nezdinde güven tesis etmiş bir ülkeyiz. Bizler 19 yılda, mücadele ettiğimiz her zorluğu aştık. Her ne yaptıysak hüsnü niyetle yaptık, halkımız bize güvendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sayısız eserler kazandırdık. Dün olduğu gibi de bugün de milletimizin dirayetiyle taviz vermeyeğiz.

-Vatandaşlarımızı fırsatçılara teslim etmedik, etmeyeceğiz. Ülkemizi hedefine ulaştırmak için çalışacağız.''

AYRINTILAR GELİYOR...

CHP'li İbrahim Kabaoğlu: Dış güçler masalları, yatsıya kadar yanan mum misali ve ilk seçimlerde sönecek Siyaset CHP'li Engin Özkoç'tan Süleyman Soylu çağrısı: Yüzünün kızarmasını bekleyemeyiz, Yüce Divan’da yargılanmalı Siyaset Kılıçdaroğlu'yla yolda karşılaşan kadın isyan etti: Bugün çocuğumu okula aç gönderdim, tüm Türkiye duysun Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şehit askerler için taziye mesajı Siyaset