HDP'li Semra Güzel hakkında hazırlanan fezlekeler, başsavcılıkta

Abone ol

Adalet Bakanlığı, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan iki fezlekeyi, gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Daha önce bir PKK'lı ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke, dün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmüş; Güzel'in dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

BAŞSAVCILIĞA GÖNDERİLDİ

Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin kararların bugün Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından TBMM, "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla hazırlanan iki ayrı fezlekeyi Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanlığı da bu fezlekeleri Adalet Bakanlığına iletti.

Adalet Bakanlığı, fezlekeleri gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Başsavcılık, Güzel hakkındaki soruşturmayı yürütecek.

(AA)

Erdoğan'ın AB'ye üyelik sitemine CHP'li Özel'den sert yanıt: 'Ukrayna’yı kıskanıyor' Siyaset Karamollaoğlu: Kazanılmış haklarını kaybetmekten korkanlar için o masadaydık Siyaset AKP Sözcüsü Çelik AB'ye seslendi: Türkiye olmazsa Avrupa'nın güvenliği nasıl sağlanacak? Siyaset CHP'li Ağbaba: Rusya ile Ukrayna savaşa giriyor bir ruble, bir de Türk parası değer kaybediyor Siyaset