HDP'li vekilden TBMM'de Kürtçe tercüman talebi: 'Meclis'i göreve çağırıyorum'

Abone ol

HDP Milletvkeklili Ömer Öcalan, TBMM'de Kürtçe tercüman görevlendirilmesini talep ettiği açıklamasında Türkiye'de üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinin bulunduğunu hatırlattı.

GERÇEK GÜNDEM / Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2022 yılı bütçesi görüşmeleri sürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı 2020 yılı kesin hesabı ile 2022 yılı bütçesi ele alınırken söz alan HDP Milletvekili Ömer Öcalan, TBMM'de Kürtçe tercüman görevlendirilmesini talep etti.

Dün TBMM'de Kürtçe konuşulması nedeniyle yaşanan gerilimi hatırlatan Öcalan, "Benim söyleyeceklerim Meclis Başkanı, Grup Başkanvekilleri ve divana olacak. Bizim Kürt vekil arkadaşlarım kürsüden Kürtçe konuşunca Meclis'te adeta bir hengame kopuyor. Bu durumdan rahatsızız." ifadelerini kullandı.

"ÇOK MERAK EDENLERE TERCÜMESİ YAPILABİLİR"

Üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinin bulunduğunu hatırlatan Öcalan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Bu durumun önüne geçilebilir. İki tane Kürdoloji mezunu burada görevlendirilebilir... Artuklu Üniversitesi, Alparslan Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi'nde var.

Çok merak edenlere burada tercümesi yapılabilir. Bu durumdan son derece rahatsızız. Mevzuat değişikliği yapılması gerekiyorsa mevzuat değişikliği.

Yasal değişiklik gerekiyorsa Meclis görev almalıdır. Kardeşlik hikayesini gerçeğe büründürmek istiyorsa Kürdün diline Kürtçeye de tahammül edebilme becerisini göstermeleri gerekiyor. Meclisi göreve çağırıyorum

HDP'li AYŞE SÜRÜCÜ'NÜN KÜRTÇE KONUŞMASI KRİZ YARATMIŞTI

Dün TBMM'de bütçe görüşmelerinde HDP'li Milletvekili Ayşe Sürücü konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapmak istemiş ve Meclis'te gerilim yaşanmıştı. Ayşe Sürücü'nün mikronunun sesi kapatılmış, bu durum nedeniyle HDP sıraları tepki göstermişti.

Ahmet Davutoğlu'ndan Çin Modeli tepkisi: Geniş kitleler ucuz emek haline getirilmek isteniyor Siyaset 'Senin tabanının şu anda miting yapacak mecali kaldı mı?' demişti: Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a hodri meydan Siyaset CHP'den asgari ücret çağrısı: Kesinlikle 5 binin altına düşmemeli Siyaset Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nden asgari ücret açıklaması Siyaset