Hürriyet yazarı: Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu?

Abone ol

Hürriyet yazarı Savaş Özbey çarpıcı bir Alaçatı yazısı kalme aldı.

İşte Özbey'in 'Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu?' başlıklı yazısı:

Minik minik butik işletmeleri, huzurlu sokaklarıyla tanınan Çeşme Alaçatı silahlı grupların yarattığı terörü yaşıyor. Hemen her gün bir mekânda kurşunlar havada uçuşuyor. İnsanlar anlatmaya da şikâyetçi olmaya da korkuyor.
Temmuz’da Çeşme Emniyeti’nde görevli bir emniyet amiri Alaçatı’da organize suç örgütü mensubu oldukları öğrenilen bir grup tarafından rahatsız edildi. Silahlı şüpheliler arasında çıkan tartışma büyüdü. Destek ekip isteyen amirin çağrısı üzerine olay yerine çok sayıda polis memuru sevk edildi. Olay yerine gelip önce vatandaşları dışarı çıkardılar, sonra suç örgütü mensuplarını yere yatırıp ters kelepçeyle etkisiz hale getirdiler.

DÖRT-BEŞ KİŞİLİK ERKEK GRUPLARI

- 10 Temmuz’da Alaçatı’da meydana gelen bir trafik kazası sonucu çıkan tartışmada silah çekildi. Şikâyetçisi olmayan A.K. ve E.K. serbest bırakıldı. Olayla ilgili kamera görüntülerine ulaşan polis silahla tehdit olduğunu görünce A.K.’yı tekrar yakalayarak gözaltına aldı.

- 20 Temmuz’da Rise Alaçatı’da çıkan kavgada yine silahlar konuştu. Olaya tanık olan insanlar “Biz içeri su bile sokamıyoruz, bunlar silahla nasıl giriyor?” diye isyan etti sosyal medyada.

- 22 Temmuz’da terlikli olduğu için Limon Bar’a alınmayan bir kişi kapıdaki güvenlik görevlisini vurdu. Dedikodular saldırganın Urfalı bir aşirete mensup olduğu yönünde...


- 3 Ağustos’ta Erol Tabanca’nın sahibi olduğu Fogo adlı restoran, saat 22.30 sıralarında kimliği belirsiz iki kişi tarafından kurşunlandı. Beş el ateş edilen restoranın tahta kapısından giren kurşunlardan biri içeride eğlenen Selim Onan’ın bacağına isabet etti.

Bunlar gazete sayfalarına yansıyanlar. Bazen de kol kırılsa da yen içinde kalıyor. Olayların hiçbirinde şikayetçi yok. Çünkü insanlar şikâyetçi olmaya ya da basına konuşmaya korkuyor.

Alaçatı’da yıllardır işletmecilik yapan ve ismini vermek istemeyen bir kişi beldede insan profilinin değiştiğini anlatıyor: “Alaçatı’nın her yazki kitlesi bu sene yok. Pandemiden dolayı ya gelmediler ya da yazlıklarında oturuyorlar. Mesela yerli turistten çok, Euro’nun değer kazanmasından dolayı Almancılar ağırlıkta. Ama onun dışında silahlı gruplar türedi. Dört-beş kişilik erkek grupları halinde dolaşıyorlar. Hemen her gece silahların çekildiği kavgalar oluyor. Eski huzur kalmadı. Olayların geldiği nokta basına yansıyanların çok ötesinde” diyor.

MEKÂN BAŞINA 50-60 BİN LİRA

Alaçatı’da dört yıldır işletmecilik yapan başka bir isim de şunları söylüyor: “Kapı güvenliği, giriş paraları, otopark ücretleri ciddi bir rant yaratmaya başladı. Mekân başına sezonluk 50-60 bin liradan bahsediyoruz. Bunlara talip olan farklı farklı aileler ortaya çıktı. Genellikle İzmir’e sonradan göç etmiş aileler bunlar. Kendi aralarında da husumet var. Mekân işletmecileri arada kalıyor. Birini alsa öbürü hasım oluyor. Kolay para kazandıkları için çok güzel para harcıyorlar ama bir süre sonra müşterisi oldukları mekânların da huzurunu kaçırmaya başlıyorlar.”

Çeşme Alaçatı’da son durum işte böyle. Biliyorsunuz, ilçenin kaymakamı yeni değişti. Yeni kaymakamın koronayla birlikte vereceği bir diğer büyük sınav da beldeye musallat olan bu silahlı gruplar.

Bakanlık da rant peşinde! Güncel Ayasofya'ya poşetle sokulmak istenen tarihi eserler gerçek mi sahte mi? Güncel Ecevit'e yazar kasa fırlatan Çakmak: Bugün esnaf olsam yine yazar kasa fırlatırım Güncel Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi İlhan: O fotoğraf sağlık çalışanlarının kalbini kırdı Güncel