'İBB personeli için yüzde 50 zam talep edenler, Pendik Belediyesinde çalışanlara yüzde 38 zam yapıyor'

Abone ol

İBB CHP Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB çalışanları için yüzde 50 zam talep eden AKP'lilerin; kendilerinin yönettiği Pendik Belediyesi'nde işçilere yüzde 38 zam yaptığı söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Sözcüsü Tarık Balyalı, Pendik Belediye Meclisi'nde konuştu.

ENFLASYONUN ALTINDA ZAM ÖNERDİLER

AKP'li Pendik Belediyesi'nin işçilere yüzde 38 zam teklif ettiğini söyleyen Balyalı, İBB Meclisi'nde AKP grubunun ocak ayında İBB işçileri için yüzde 50 zam talep ettiğini hatırlattı.

İBB'nin o ayki enflasyon oranında yüzde 54.44 zam yaptığını söyleyen CHP Sözcüsü, son açıklanan enflasyon rakamının yüzde 61.14 olduğunu belirterek; ''Kim bunun altında bir şey yaparsa eksik yapar. Bizim önemli bir konu, takipçisi olacağız'' ifadelerini kullandı.

Balyalı şöyle konuştu:

''Belediye başkanı olarak çalışanlara hakkını vermek sizin göreviniz. Umarım bana yanlış bilgi verilmişti: Kadrolu çalışanlarınıza sendika ile yapılan görüşmeler sonucunda yüzde 38 zam teklif edilmiş. Bu vahim bir hata olur.

Ocak ayında AKP grubu İBB Meclisi'ne bir önerge verdi, işçi maaşlarının yüzde 50 arttırılmasına ilişkin, imzanız var.

Siz Büyükşehir Belediyesinde çalışanlar için yüzde 50 zam isteyeceksiniz gelip burada yüzde 38 zam vereceksiniz. Bu olmaz.

Büyükşehir Belediyesi'nde yüzde 54.44 oranında zam verdik. 53, 54, 55 değil, 54.44. Neden? Açıklandığında bir yıllık enflasyon oranı. Bugün ne? 61.14. Yıllık enflasyonun yüzde 61.14 olduğu bir yerde siz çalışanlarınıza yüzde 38 zam öneremezsiniz. Kim bunun altında bir şey yaparsa eksik yapar. Bizim önemli bir konu, takipçisi olacağız.''

Nisan ayı için uyarı: Sıcaklıklar 10-12 derece düşecek, kar geliyor Güncel EnerjiSA'ya bağlı şirketten işten atılan işçiler: Hesabını sorarım, soramazsam hesabı engelli çocuğuma veremem Güncel Öğrenci evine konuk olan AKP'li Mahir Ünal: 'Bunlar menemenin içine sucuk katmışlar, az önce şikayet etmiyor muydu bunlar?' Güncel Silahlı saldırıya uğrayan doktor yaşamını yitirdi Güncel