İBB'den TÜRGEV'e kıyak üstüne kıyak

Abone ol

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün dikkat çeken bir karara imza attı.

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün dikkat çeken bir karara imza attı.

Fatih'teki Kariye Mahallesi'nde bulunan, İBB’ye ait bina, 25 yıl bedelsiz olarak Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) verildi.

TÜRGEV’e yönelik AKP’li belediyelerin İstanbul’da sürekli benzer bağışlar yapması tartışmalara neden olmuştu.

TÜRGEV, 1996 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kurulmuştu.

TÜRGEV’in yönetiminde ise; aktif olarak Erdoğan oğlu görev almıştı. Şimdilerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal derneğin yönetim kurulunda görev yapıyor.

YİNE ARAZİ İSTEDİ

Odatv'den Baran Can Sayın'ın haberine göre, buna karşın TÜRGEV, bu kez İBB’ye ait Fatih'teki Kariye Mahallesi'nde bulunan bir binanın kullanım haklarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 49 yıllığına bedelsiz olarak istedi.

Konu bugün İBB Meclis’inde görüşüldü ve AKP’li üyelerin oylarıyla İBB’ye ait Fatih’teki bina TÜRGEV’e 25 yıllığına tahsis edildi. Raporda TÜRGEV’le ilgili, “17/10/2018 tarihi itibariyle 27 ilde, toplam 5.152 kontenjanla 30 özel öğrenci yurdu işlettiği…” ifadeleri kullanıldı.

İşte İBB’nin o kararı:

CHP’Lİ ESKİ ÜYE O DERNEKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Konuyla ilgili Odatv’ye açıklama yapan CHP'nin eski İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ şu ifadeleri kullandı:

"İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, İHA, TÜRGEV, TÜGVA, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı, Fatih İlim ve Kültür Vakfı, Kemal Efendi Vakfı, Darülfünun Vakfı... Bunlar, İBB'nin katalog vakıfları. Tahsisler sadece bu vakıflara yapılır, bu doğru değil, eşitlikçi bir yaklaşım değil.

Fakat eşitlikçi bir yaklaşım olmalı, her vakfa eşit davranılmalı. Ayrıca şunu anlamakta zorluk çekiyorum: Arazi devletten, bina devletten, vergi muafiyeti devletten, yakıt parası devletten... Öğrencilerin barınması ve sundukları hizmetler paralı. Böyle vakıfçılığı kim yapmaz? Türkiye'de en karlı iş. Kur vakfı, rahat et, üstüne para al. Vakıf nasıl olmalı? Kurarsın vakfı, üyelerin katılımı ile kamuya bir hizmet verirsin. Vakıf buna denir."

Hasan Akgün: Fuar merkezi önünde çöp istasyonu olamaz! İstanbul İstanbul Valiliği'nden sürücülere uyarı İstanbul Esenyurt konut mağdurları, TBMM'ye çıkarma yaptı İstanbul Kadıköy'de İDO eylemi: Kamulaştırılsın İstanbul