İç çamaşırı giymeseniz vücudunuzda ne olur?
Çoğumuz için iç çamaşırı giymek neredeyse nefes almaya benzeyen rutin bir alışkanlıktır. Külotsuz olma fikrini biraz şaşırtıcı gelse de, araştırma sonucunda ilginç sonuçlar bulundu.
Araştırmalar sonucu iç çamaşırı giymemenin bazı sağlık sorunlarını ortadan kaldırabileceği ortaya çıktı.
Bu sağlık sorunu 20-30 yaş arası yetişkinler arasında yaygın olsa da, iç çamaşırlarınızdan kurtulmak asit reflü riskini azaltabilir.
Kadınların %20'sinde mantar enfeksiyonu görülebilir. Bazıları hiçbir zaman herhangi bir belirti yaşamasa da, bazı komplikasyonlar yaşayanlar sorunu tecrübe edebilirler.
Pamuk nemi tuttuğundan ve bakterilerin büyümesi için mükemmel bir alan yarattığından, külot giymemeye karar vermek enfeksiyona yakalanma şansınızı azaltabilir.
İç çamaşırınız içinde hapsolan nem, koku oluşmasına neden olabilir. Külot giymemek terin buharlaşmasına izin verecek, bu da daha az sürtünmeye neden olacak ve bu da kokuyu minimumda tutacaktır.
Yapay malzemelerden yapılmış ve sıkı olan iç çamaşırları bikini bölgenizi tahriş edebilir, yaralayabilir ve enfeksiyon oluşturabilir. Külottan kurtulmak ve sadece bol giysiler giymek, tahriş olasılığınızı azaltabilir ve bazı durumlarda tamamen ortadan kaldırabilir.
Külot dahil birçok giysi yapay kumaşlar, renkler ve kimyasallar içerdiğinden kolayca alerjik reaksiyon oluşturabilir. Bu reaksiyon kendini tahriş, kabarcıklar, kızarıklıklar ve şişlikler olarak gösterebilir. Bu neden ile külot giymemek bu sorunun üstünden gelebilir.