İmam, caminin alt katını boks salonuna çevirdi: Her şey bir gönüle dokunmak için

Abone ol

Gaziosmanpaşa'da bulunan Üretmen Camii'nin imamı Hadin Yılmaz, caminin üst katında hocalık, alt katında ise boks eğitmenliği yapıyor. Mahalleli ise hem camiye hem de spora ilgi gösteriyor.

İstanbul'da bulunan Gaziosmanpaşa Üretmen Camii’nde imamlık yapan Hadin Yılmaz, mesleğinin geri kalan zamanında caminin bodrum katında kendi imkanlarıyla kurduğu spor salonunda boks antrenörlüğü yapıyor. İmam olduktan 10 yıl sonra İstanbul'a gelen Yılmaz, içinde bir ukde olarak kalan boks hocalığını yapmaya karar verdi.

Mesleğe 12 yıl önce başlayan İmam Yılmaz, boks da büyük bir ilerleme kaydetti. Yılmaz, caminin bodrum katını kendi imkanlarıyla boks salonuna çevirdi.

"HER ŞEY BİR GÖNÜLE DOKUNMAK İÇİN"

‘Her şey bir gönüle dokunmak için’ sloganıyla yola çıkan imam Yılmaz, 40 öğrenciye boks eğitimi veriyor. Çocuklar ve gençlerle beraber hem namaz kılıyor, hem de boks yapıyor.

Hadin Yılmaz, “12 senedir diyanette imam olarak görev almaktayım. Şu anda Üretmen Cami’sinin bodrum katındayız. Spor benim için bir tutku yani daha çocukluğumdan kalan bir ukdeydi. Fakat mesleğim gereği bunu icraata geçirme fırsatım olmadı. Hemen kendi ekibimle istişare yaptık. 1 senedir boks yapıyorum. mahallemizin gençlerine dokunmak adına burada bir faaliyet başlattık. Üç grup halinde 40 kişiyle bu sporu yapıyoruz. Yaş ortalaması benim gibi olanlar var. 15-20 yaş aralığı ve çocuk grubumuz var. Onlara bizzat ben ders veriyorum” dedi.

"CAMİLER KLASİK HALDEN OLMAKTAN ÇIKMALI"

Amacının çocukların gönüllerine dokunmak olduğunu anlatan Yılmaz, “Amacımız ise gönüllere dokunmak. Zaten bizim sloganımız ‘Her şey bir gönüle dokunmak için’ bu parolayla yola çıktık. Sportif olarak onların bünyelerine sağlık açısından da çok katkısı var. En önemli olan şey bu kardeşlerimizin kalbine ve maneviyatına dokunmaktır.

Gençleri namaza çağırmadan kendiliğinden geldiklerini anlatan İmam Yılmaz, “Bu sporu yapmam büyükler tarafından pek hoş karşılanmadı ama gençler bayıldı.’ Hocam biz böyle imam istiyoruz’ dediler. Çünkü sahada aktif, onlar gibi düşünüp hayata bakıyorum. Bu sporcu kimliği çok önemli bu onlarda etki ediyor. Camilerimiz artık klasik halde olmaktan çıkmalı. Camiler gençlerimiz için cazibe merkezi haline gelmeli.

"OKULDAN ÇIKAR ÇIKMAZ CAMİYE GELİYORUM"

Gününün yarısının camide geçtiğini anlatan 12 yaşındaki öğrenci Yusuf Emin Çan, “İlk başta Kuran-ı Kerim okutarak bizi cami de toplamaya başladı. Bizleri sağ kolu olarak benimsedi. Bu şekilde boks yeri açtı. Buralara getirip eğlendirdi. Ondan önce sokakta oynayan ve sık sık telefonla oynayan çocuktum. Şimdi ise günün yarısı cami de geçiyor. Haftalık program çıkardı. Hafta hafta müezzinlik yapıyoruz. En azından namazımıza geliyoruz. Okuldan çıkar çıkmaz camiye geliyorum. Çünkü mahallede artık hiçbir şey yok.”

Vatandaşlara tasarruf öneren Diyanet'in tanıtım giderleri dudak uçuklattı! Güncel Emniyet Genel Müdürlüğü'nden kimlik kartları hakkında genelge Güncel Eşini, rezidansta bıçaklayarak öldüren kadından tişörtlü mesaj Güncel Elmalı davasının mağdur çocukları spora başladı Güncel