İmamoğlu 'utanılacak mektup' dedi o günleri hatırlattı: Öcalan mektup gönderdi kardeşi TRT'ye konuştu

Abone ol

İmamoğlu, Erdoğan'a verdiği yanıtta, utanılacak olan mektubun seçimler öncesinde Öcalan'ın gönderdiği mektup olduğunu söyledi. İşte o günlerde yaşanılanlar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından teftiş başlatıldığı açıklandı.

Erdoğan, “CHP belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkarıp terörle bağlantılı 45 bin kişiyi işe aldı. Hani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde personel fazlası vardı? Utanmadan bana mektup gönderiyor, 'Böyle bir şey yok' diye” konuştu.

Erdoğan’ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yazdığı mektupla hedef almasına İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı eğer utanılacak mektup arıyorsa ben hatırlatayım seçimlerde rakibim lehinde cezaevinden rica edilen mektup utanılacak bir mektuptur. Benim mektubun hiç utanılacak bir mektup değildir” diye yanıt verdi.

SEÇİMDEN BİRKAÇ GÜN ÖNCE GELEN ÖCALAN’IN MEKTUBU

İmamoğlu’nun açıklaması, yenilenen İstanbul seçimlerini hatırlattı.

23 Haziran 2019’daki seçimlerden birkaç gün önce, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’da kaleme aldığı mektubu, daha önce kamuoyunda tanınmayan Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından açıklandı.

“DEVLETİN UYGUN GÖRMESİ SONUCU İMRALI’YA GİTTİM”

"Devletin uygun görmesi sonucu İmralı'ya gittiğini" belirten Özcan'ın paylaştığı mektuba göre, Öcalan, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimleri konusunda "HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir" mesajını paylaştı.

Önce İHA ve Anadolu Ajansı'nın servis ettiği mesajın Öcalan'ın avukatları arasında yer almayan akademisyen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından duyurulması tartışma konusu oldu.

Ali Kemal Özcan, "Öcalan'la bugün onun talebi üzerine görüştüm. Benim 4 kitabım var, fikirlerimi çok beğeniyormuş, kitaplarım yeni ulaşmış ve benimle görüşmek istemiş" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sıfatımla görüştüm" diyen Özcan, "Benim fikirlerime çok değer veriyormuş, onu anladığımı düşünüyormuş, avukatlar 2 gün önce görüşmüş, 2 gün içinde mektubu yayınlanmayınca benimle görüştü. Onun emanetine hıyanet etmeyeceğimi biliyordu" açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN’DAN ÖCALAN AÇIKLAMASI

Devletin resmi haber ajansı A.A.’nın Öcalan’ın mektubunu canlı olarak aktarmasından kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı televizyon kanallarının ortak yayınında soruları yanıtlamaya başladı. Erdoğan’a Öcalan’ın mesajı da soruldu.

Cumhurbaşkanı’na göre Öcalan’ın mesajı bir iktidar savaşı olduğunu gösteriyordu. Erdoğan, savaşın tarafları olarak da “Öcalan, Kandil ve Demirtaş”ı saydı, “Öcalan kendisine ihanet edildiğini düşünüyor” dedi.

BAHÇELİ: “HDP’NİN İSTİSMARINA MÜDAHALE ETMEK MAKSADIYLA TARAFSIZLIK ÇAĞRISI YAPMIŞTIR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın HDP'ye yaptığı belirtilen İstanbul seçimlerinde tarafsız kalma çağrısını "İmralı’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken teröristbaşı anlaşılan odur ki, HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır." sözleriyle yorumladı.

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, "Teröristbaşının mektubu HDP’nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı’na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur." dedi.

HDP'yi "PKK’nın siyaset acentesi" diye tanımlayan MHP Genel Başkanı "Teröristbaşının uyarısına rağmen marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi ise 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır." ifadelerini kullandı.

"HDP-PKK-teröristbaşı ve terörist Demirtaş arasındaki derin çatlakların çok boyutlu analiz ve yorumu elbette yapılacak" diyen Bahçeli, "nihai olarak İstanbul'un içine çekilmek istenen girdaptan 23 Haziran’da tamamıyla kurtulacağını" kaydetti.

HDP TAVRINI AÇIKLADI

AKP ve MHP’nin hedefi, HDP seçmeninin İmamoğlu’na oy vermemesini sağlamaktı.

Ancak, HDP Abdullah Öcalan'ın mektubu sonrası yaptığı ilk açıklamada seçim stratejisinin bundan sonra değişmeyeceğini, iktidarın Öcalan ile HDP'yi karşı karşıya getirmeye çalıştığını savundu. O dönem partinin eş genel başkanları olan Pervin Buldan ile Sezai Temelli tarafından yapılan açıklamada Öcalan'ın çağrısının partinin şu ana kadar izlediği seçim stratejisiyle de uyumlu olduğu ifade edildi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski eş başkanlarından Selahattin Demirtaş ise 23 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini belirtti.

ÖCALAN’IN KARDEŞİ DE TRT’YE ÇIKTI

İstanbul seçimlerine bir gün kala, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT Kurdi’de röportajı yayımlandı. Kırmızı Bülten’le aranan Osman Öcalan yaptığı açıklamada Abdullah Öcalan’ın İstanbul Seçimi çağrısını yeniledi:

“Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur.”

AKP’nin devletin haber ajansı vasıtasıyla canlı yayınladığı Öcalan’ın mektubu ve devletin kanalı TRT’de yayımlanan Osman Öcalan röportajı işe yaramadı. 23 Haziran seçimlerinde İmamoğlu, rakibi AKP’li Binali Yıldırım’a 800 binlik tarihi bir fark attı.

"Hukukta Soylu'nun bahsettiği gibi bir suç yok: Ne idüğü belirsiz bir kavram soktular" Güncel Sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçları açıklandı Güncel Erkek şiddeti bitmiyor! Boşandığı kadının babasını katletti Güncel Fahrettin Koca haritayı paylaştı! İşte il il haftalık vaka sayıları… Güncel