İmamoğlu'ndan 'Suikast' açıklaması: Bizi kimse aramadı

Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tele1 yayınında terör örgütü IŞİD'in Türkiye sorumlusunun 'İmamoğlu'na suikast düzenleyecektik' ifadesinin ardından hiçbir yetkilinin kendisini aramadığını ve güvenlik tedbirlerinin artırılmadığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tele1 yayınında Demokrasi Arenası programında gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

IŞİD'in Türkiye sorumlusunun 'İmamoğlu'na suikast düzenleyecektik' ifadesinin ardından hiçbir yetkilinin kendisini aramadığını söyleyen İmamoğlu, "Bu meselesinin 'Mobese' meselesi kadar ciddi. Beni düşünmüyorsun yanımdakileri de mi düşünmüyorsun. Bizi kimse arayıp da bilgi vermedi" dedi.

Dündar'ın "Suikast bilgisi medyada duyulduktan sonra güvenlk tedbirleriniz artırıldı mı?" sorusuna İmamoğlu, "Hayır, hiçbir diyalog hiçbir görüşme yok" diye yanıt verdi.

Bir saati aşkın süren programda İmamoğlu, sözlerine RTÜK tarafından 5 hafta ceza alan TELE1 TV'ye destek mesajıyla başladı. İmamoğlu,"Yaşadığınız hukuksuzluk karşısında TELE1'in yanında olduğumuzu ifade edelim" dedi.

İSBAK SORUŞTURMASI: İNCELENMEKTEN ENDİŞE ETMİYORUZ

İBB Başkanı, yardım kampanyası için iki AVM'ye konan kiosklara İstanbul Valiliği tarafından gece yarısı operasyonu düzenlenmesine ilişkin olarak da konuştu. İmamoğlu, "Dün akşam geç saate doğru haberdar oldum. İstanbul Vakfı 30 yılı aşkındır var. Sayın Sözen'den Erdoğan'a, Gürtuna'dan Topbaş'a var olan bir vakıf. Son zamanda yoksulluk ve eğitime yönelik yardımları sağlanıyor. Bu özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize 'burs sağlanması' adil burstan bahsediyorum. İSBAK br çalışma yapıyor ve insanlar kredi kartlarıyla bu cihazlardan yardım yapılabiliyor" dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

"Valilik'te bu bir kampanyadır bizden izin alınmadan yapılamaz diyor. İBB bir kamu kurumu. Valilik'te bu bu vakfın parçası. Gece yarısı AVM'yi açtırıp cihazları el koyduracağına ara İBB başkanı'nı 'bu işlemi durdurun' deyin. Bu nezaketsizliği göstermenin ne olduğunu ebn biliyorum. İncelenmekten endişe etmiyoruz."

Merkezi yönetim tarafından birçok projelerinin engellendiğini anlatan İmamoğlu, "El konulan alanlarımız oldu. Bazı kurullarda 2 yıldır bekleyen projelerimiz var. 2020 sonbaharında bir karar alınıyor. 300 yeni otobüs alalım diyoruz. 1,5 seneyi aşmış sürede hala onay alamadık. Onay alsaydık çoktan finansmanını sağlamıştık" diye konuştu.

"BİZİ ENGELEYEMEDİKLERİ İÇİN ÇILDIRIYORLAR"

Bakırköy-Sefaköy metro hattı projesine ilişkin de konuşan İmamoğlu, "Eksik bir şey kabul edilsin demiyoruz. Geçmişteki uygulamaların aynısını talep ediyoruz. Geçmiştede avam projelere onay verilmişti. Sayın Bakan'a Sefaköy, İncirli'ye de dahil eder miyiz diye yazı yazdık 1 seneyi geçti cevap vermedi. Ne zaman kamuoyuna duyurduk Twitter'dan evrak eksiği var diye yayınladı" ifadesini kullandı.

İmamoğlu şöyle devam etti:

"Bu metro hattı bugün başlasak ihalesi hazırlığı 2023'ün başını bulur. burası 27 km metro. Başlaması bitmesi 2-3 sene. Yazık değil mi İstanbullu'ya. Bizim bu şekilde hedef olmamızı farklı yorumluluyorum. Amaç bizi engellemeleri değil, engelleyememeleri. Bizi engelleyemedikleri için çıldırıyorlar.

Onlarda işlerini kaliteli yapmaları dışında bir şey istemiyoruz. Yatıyorlar İstanbul kalkıyorlar İstanbul. Bir sorumluluk gibi bugün hangi bakan İmamoğlu hakkında konuşacak. Halk gülüyor bu yaptıklarına."

"CUMHURBAŞKANI'NI SEVİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İstanbul sevdam' sözlerini hatırlatan İBB Başkanı, kendisine yönelik sözlerine ilişkin olarak, "Ben seçildiğimde sevinmiştim. Biz gayet güzel cumhurbaşkanı ile İstanbul'un sorunlarını çözeceğiz diye düşündüm. Cumhurbaşkanımızdan ben bunları duymak istemem. İstanbul'da Rize'de yine beni konuştular. Ukrayna'dan dönerken yine beni konuştular. Beni seviyor biliyorum. Ben de onu seviyorum" dedi.

"AYNI FARKLA KAZANMAK BENİ ÜZER"

Uğur Dündar'ınn "bugün seçime girseniz aynı farkla kazanacağınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna İmamoğlu, "Aynı farkla kazanmak beni üzer. Ben onun çok daha üstünde oy alacağımızı görüyorum. Bugün İstanbul'da genç nüfusun büyük bir umutla bize nasıl sarıldığını yaşıyorum" diye yanıt verdi.

İmamoğlu memleketin unutturulmak istenen bir sorunu olduğuna dikkat çekerek bu sorunun ekonomi olduğunu vurguladı. İmamoğlu, "Bunu unutturma çabası içinde Ekrem aşağı Ekrem yukarı. Bugün hangi farkla kazanacağımı açıklasam yarın daha fazla saldıracaklar. Saldırdıkça aradaki fark daha da açılıyor" dedi.

IŞİD SUİKASTİ MESELESİ

IŞİD'in "Türkiye sorumlusu" olduğu iddia edilen Kasım Güler'in itiraflarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast planı düzenlediklerini söylemişti. İmamoğlu, bu konunun Mobese kadar ciddi bir mesele olduğunu söyleyerek bugüne kadar hiçbir yetkilinin kendisini aramadığını ifade etti.

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Kendi konusuna yeterince eğilmeyen Sayın İçişleri Bakanı açıklama yapıyor; 'İmamoğlu'na suikast planı yoktur. Bunların medyaya paylaşılmaması gerekir' diyor. Bir İçişleri Bakanı arada yanılabilir ama her zaman yanılırsa o zaman herkesin bir düşünmesi lazım. Büyük bir görev ihmali vardır. Bizimle bir şey paylaşılmadı. Güvenlik önlemleri alınmadı. Beni düşünmüyor, yanımdakileri de mi düşünmüyor. Hiçbir diyalog yok, hiçbir görüşme yok."

"BU NASIL BAKAN"

2019 Yerel seçimlerinin iptal edilmesini hatırlatan İmamoğlu, sandık başındaki 700 kişini terörle iltisaklı olduğunu iddia ettiklerini ancak bu konuda kimsenin hiçbir şey yapmadığını söyledi. İmamoğlu, "Bir kişi sorgulanmaz mı? Bir savcı iddianame yazmaz mı? Ne kadar kolay unutuyoruz bunları. Meclis'te 557 terörist diye saydı. 86 bin çalışanım var benim. Sen benim 86 benim çalışanımı nasıl zan altında bırakırsın. Bu nasıl bakan ya... Olmaz öyle bir şey..." diye konuştu.

"MOBESE MESELESİNİN BAŞINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VAR"

İstanbul'un yoğun kar altında kaldığı günlerde tüm gününü AKOM'da geçiren İmamoğlu'nun bir saatlik İngiltere Ankara Büyükelçisi ile görüşmesine ilişkin tartışmalar sürüyor. Mobese kayıtlarının sızdırılmasına tepki gösteren İmamoğlu "Bu Mobese işi unutulmayacak. Bu özel yaşama tecavüzdür. Biz suç duyurusunda bulunduk. Beni devletin hiçbir görevlisi arayıp bilgi vermedi" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısın İbrahim Çataklı'nın bugünkü açıklamalarına atıf yapan İmamoğlu, "İçişleri Bakan Yardımcısı bugün yanıt verdi. Bu işin başında anlaşılıyor ki Bakanlık var. İçişleri Bakanı adına konuşan bana hakaret eden o şahsiyetin cevabından anladım ki bu işin başında olan bakan ve bakanlık" dedi.

"İŞE GİRDİĞİ AYNI GÜN BURS VERİLİYOR, ŞANSA BAK"

AKPİstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya'nın da arasında olduğu 34 kişinin belediye şirketlerine yarattığı burs maliyetinin 2 Şubat tarihli kurla 62 milyon 596 bin 618 lira çıktığının gündeme gelmesinin ardından konuya ilişkin de değerlendirmede bulunan İBB Başkanı İmamoğlu şöyle konuştu:

"İBB'nin denetlemesi ve teftiş edilmesi gerekiyor ancak İBB ihmal edilmiş. Biz de bizden önceki süreçle ilgili teftişe girdik. Sadece İBB'de değil iştiraklerde de bu soruşturmayı yapmaya başladık. Onlarca dosya İçişleri Bakanlığı tarafından el koyuldu. Soruşturmamız engelleniyor.

Bursla ilgili yanlış uygulamalar var. İsim zikretmeyeceğim. Metro A.Ş. niye siyaset bilimi okuyana burs versin. Bir başkası da aynı gün işe giriyor ve burs alıyor. Şansa bak. 53 bin tane öğrenciye burs veriyorum ama ahlaklı bir şekilde veriyoruz. Gizli kapılar ardından burs verilmez.

İBB ve iştirakleri üzerinden çok sayıda dosyamız var. Farklı kişilikleri ilgilendiren dosyalarımız var. Kur kavramını değiştiği bu günlerde bunu revize etmek lazım. Toplam yolsuzluğu 13 milyar lirayı bulan bir yolsuzluğu açıklamıştık."

"3 GÜN ÖNCE İGDAŞ'IN BORCUNU SIFIRLADIK"

İgdaş'ı devraldıklarında BOTAŞ'a 1 milyar 700 milyon borcu olduğunu hatırlatan İmamoğlu, "Bu borç sadece 3-4 aylık faturası ödenmediğinden. Biz görevi devralana kadar kimse hesabını sormuyor. Bu paraya bir metro hattı biterdi ki o zaman metro hattı inşaatları durduruluyordu. Biz o borcu 2 yılda BOTAŞ'a ödedik. 3 gün önce İgdaş'ın borcunu sıfırladık" dedi.

Askıda Fatura uygulamasına son 1 senede başvuran sayısında 3 katı artış gösterdiğini söyleyen İmamoğlu, "İmkanımız olan vatandaşlarımız askıda faturaya girsinler. Bu zor günleri beraber atlatalım" diye konuştu.

"SÜLEYMANİYE'NİN SİLÜETİNİ BOZMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Son günlere gündeme gelen tarihi yarımadada bulunan Süleymaniye Camisi'nin silüetini bozan ilim yayma cemiyeti binasına ilişkin olarak konuşan İmamoğlu, "Çok büyük bir tarihi miras bertaraf edildi. Buranın onayı iki seçim arası veriliyor. Onay verilirken Fatih Belediyesi üzerinden veriliyor. Arkadaşlarım süreci başlattılar. Süleymaniye'nin silüeti bu şekilde etkileyecek ortama asla müsaade etmeyeceğiz" diye kaydetti.

SEDEK KABAŞ'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İmamoğlu programın sonunda TELE1 TV'ye verilen cezayı hatırlatarak, "Özgür basın bu toplumun olmazsa olmazı" dedi. İmamoğlu Tele1 yayınındaki sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanlığı'na hakaretten" tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a geçmiş olsun dileklerini gönderdi.

Beyoğlu'nun meşhur Zürafa Sokağı yıkılıyor Gündem Bakan 'endişeye gerek yok' demişti; Vaka sayısında rekor üstüne rekor Gündem Mızraklı ve Demirtaş aynı hücrede kalacak Gündem İnsan hakları savunucularından 'Ferhat Berkpınar serbest bırakılsın' çağrısı Gündem