İngiltere'de koronavirüsle mücadele kapsamında özel bir aşı ekibi oluşturuldu

Abone ol

İngiltere'de iş dünyasından sorumlu bakan Alok Sharma, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında özel bir aşı ekibi oluşturduklarını açıkladı.

İngiltere'de iş dünyasından sorumlu bakan Alok Sharma, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında özel bir aşı ekibi oluşturduklarını açıkladı.

Alok Sharma hükümetin liderliğinde görev yapacak bu ekibin, İngiltere'de koronavirüs aşısının geliştirilmesini ve üretilmesini hızlandıracağını söyledi.

Sharma, ekibin kendisine ve Sağlık Bakanı Matt Hancock'a düzenli olarak rapor vereceğini belirtti.

Ekibin başında hükümetin baş bilim danışmanı Sir Patrick Vallance ve ülkenin önde gelen tıp yetkililerinden Profesör Jonathan van Tam olacak.

Hükümet yetkililerinin yanı sıra akademi dünyasından ve sağlık sektöründen önde gelen isimler de ekipte görev yapacak.

Hükümetin doğru adımları doğru zamanda attığını belirten bakan Sharma, "Özellikle Ulusal Sağlık Sistemi'ni (NHS) korumak için sokağa çıkma kısıtlamalarını en az 3 daha uzattık. İkinci bir koronavirüs dalgası en kötü şey olur" dedi.

Ülkede son 24 saatte hastanelerde 847 kişi daha koronavirüs sonucu hayatını kaybetti, yaşamını yitirenlerin sayısı 14 bin 576'ya yükseldi.

İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 22 bin 745'e yükseldi Dünya Kanada'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 1273'e yükseldi Dünya Koronavirüsün etkisiz hale geldiği sıcaklık tespit edildi Dünya Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs uyarısı: Yeni merkezi... Dünya