İşgal şoku dünya borsalarını vurdu!

Abone ol

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatına başlaması dünya borsalarını vurdu. Rusya borsaları gün içerisinde yüzde 40'ları aşan oranda değer kaybetti

GERÇEK GÜNDEM - Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatını başlatmasının ardından yaşanan şok dalgası dünya borsalarını da vurdu.

Dünya genelinde birçok borsada sert düşüşler kaydedilirken, düşüşten en çok etkilenen borsa Rusya borsası oldu. RTSI yüzde 42 değer kaybederken, MOEX Russia'da ise düşüş yüzde 37'ye kadar ulaştı.

Günün en çok değer kaybeden ikinci endeksi ise Bist 100 oldu. Borsa İstanbul'da günlük düşüş yüzde 8,63'e kadar ulaştı.

Avrupa borsaları da Ukrayna'yı işgal harekatından olumsuz bir şekilde etkilendi. Alman DAX endeksi yüzde 5 civarında kayıp yaşarken, İngiltere FTSE 100 endeksindeki kaybın boyutu yüzde 3,26 dolaylarında oldu.

Franca CAC 40 endeksinde ise gün için kayıplar yüzde 4,37'ye kadar ulaştı.

H&M ile sendika karşı karşıya: Şirket, yüzde 3 zamda diretiyor Ekonomi Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası dolar 14 lirayı geçmişti: Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama Ekonomi Dolar yeniden 14,60 lirayı gördü Ekonomi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı: Rusya ve Ukrayna'dan Türkiye'ye tatil rezervasyonlarında iptal yok Ekonomi