İŞKUR, Kızılay’a kısa çalışma ödeneği vermedi: Primler ödenmeyecek
İŞKUR, Kızılay'ın, kısa çalışma ödeneği başvurusunu kabul etmedi. İsraf iddialarıyla gündeme gelen Kızılay da tasarruf tedbirleri çerçevesinde personeline “Performans primi ödemesi yapmama" kararı aldı.
İŞKUR, Kızılay'ın, kısa çalışma ödeneği başvurusunu kabul etmedi. İsraf iddialarıyla gündeme gelen Kızılay da tasarruf tedbirleri çerçevesinde personeline “Performans primi ödemesi yapmama" kararı aldı.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, son yıllarda israf skandallarıyla gündeme gelen Kızılay’da, çalışanlara prim ödemesi yapılmayacağına dair bir duyuru yapıldı. Personele, Kızılay’ın kısa çalışma ödeneği başvurusunun İŞKUR tarafından kabul edilmediği ve bu nedenle de tasarruf tedbirlerinin alındığı bildirildi.
BirGün’ün ulaştığı ve Kızılay İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafından Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’ın imzasıyla yayımlanan yazıda, “Koronavirüs salgını sebebiyle dünya çapında yaşanan genel ekonomik durgunluk ve istihdamın korunması adına kısa çalışmaya geçilmiş olup bu kapsamda kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak amacıyla İŞKUR’a başvurulmuş ve personel aylıkları bütçe kalemleri buna göre revize edilmiştir. Ancak Kurumumuzun yapmış olduğu kısa çalışma ödeneği başvurusuna İŞKUR tarafından başvuru tarihinden yaklaşık iki ay sonra tarafımıza dönüş yapılarak kısa çalışma ödeneği başvurusunun 'kabul edilmeyeceği' bildirilmiştir” denildi.
PRİM ÖDEMELERİ DE YAPILAMAYACAK
Yazıda, “2020 yılı içerisinde planlanan performans prim ödemesi tasarruf tedbirleri ve bütçe revizyonları kapsamında personel aylıkları bütçe kalemlerine aktarılmıştır” denilerek “Bu nedenle 2019 yılı performans ölçümü gerçekleştirilmeyecek ve 2020 yılı içerisinde personelimize performans primi ödemesi yapılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kısa çalışma ödeneğini şöyle tanımlıyor:
“Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama.”