İslamcılardan AKP'ye Suriye tepkisi: "Katil rejimle el sıkışmanın ne çok meraklısı varmış?"

Abone ol

AKP'nin Suriye politikası İslamcıların tepkisini çekti. Haksöz grubu AKP yöneticilerinden gelen açıklamalara "Katil rejimle el sıkışmanın ne çok meraklısı varmış? Kokuşan, çürüyen bir rejimi muhatap alarak neyi çözmeyi hedefliyorlar?" diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmesinin ardından Suriye’yle ilgili gündemler ön plana çıkmaya başladı.

AKP tarafından Suriye Devlet Başkanı Esad’la görüşmenin önünün açık olduğu belirtilirken, Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin yeni Suriye politikasına destek verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Şam rejimi ile muhalifleri bir şekilde barıştırmamız” lazım açıklamasından sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da “Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, seviyesi de yükselebilir" açıklamasında bulundu.

İSLAMCILAR TEPKİLİ

AKP’den gelen açıklamalar, Suriye’de kendilerini “muhalif grup” olarak adlandırılan kişilerin tepkisine neden olmuş, Türkiye’ye karşı eylemlerde, Türk bayrağı yakılmıştı.

Suriyeli grupların yanı sıra Türkiye’nin önemli cemaatlerinden Haksöz Grubu da AKP’ye ve atılan adımlara tepkisini dile getirdi. Haksözcülerin haber sitesinde hükümetin adımları “Katil rejimle el sıkışmanın ne çok meraklısı varmış?” başlığıyla haberleştirildi.

“KOKUŞAN, ÇÜRÜYEN BİR REJİMİ MUHATAP ALARAK NEYİ ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORLAR?”

Haksözcüler, yayımladıkları metinde şu ifadelere yer verdi:

“Esedsever muhalefetin yanı sıra AK Parti içinde de katil Esed ile el sıkışma meraklıları varmış.

Şimdiye kadar 1 milyona yakın sivili katleden, milyonlarcasını yerinden eden, türlü işkenceler yapan bir katliam şebekesiyle hangi saiklerle masaya oturulacak? Ortada bir rejimin olmadığını, rejimin bizzat Rusya ve İran olduğunu bilen hükümetin kurmayları, kokuşan, çürüyen bir rejimi muhatap alarak neyi çözmeyi hedefliyorlar?

Suriye halkını temsil etmeyen bir katliam şebekesiyle atılan hiçbir adım meşru değildir, insani değildir.”

Babacan'dan Bahçeli'ye: Özür dileyeceğine dün yine bana sataşmış Siyaset "Cumhurbaşkanı bizi kendine benzetmeye çalışıyor bunu başaramayacaklar" Siyaset MHP'den Yarkadaş'ın 'erken seçim' iddiasına jet yanıt Siyaset CHP'li Ali Mahir Başarır'dan 'pazarlık usulü' ile yapılan ihaleye sert tepki Siyaset