İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu adaylığını Millet İttifakı'nın önüne getirdiğinde, Akşener 'siyasi borcu' kapatmak ister

Abone ol

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına İYİ Parti'nin "Olmaz" demeyeceği görüşünü dile getirdi. "Akşener, siyasi 'borcu' bu şekilde kapatmak isteyecektir" ifadesini kullandı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP'nin 'Milletin Sesi' sloganıyla İstanbul'un Maltepe ilçesinde düzenlediği ve yüz binlerce kişinin katıldığı mitingi değerlendirdi; ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Ben neysem oyum" şeklindeki ifadesine dikkati çekti.

Bu noktada Halk TV'nin özel yayınında "Kılıçdaroğlu, Milletin Sesi ifadesi ile cumhurbaşkanı adaylığını kastediyor" şeklindeki ifadesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu diye bir algı oturdu" dediğini hatırlatan Saymaz, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu adaylığını Millet İttifakı'nın önüne getirdiğinde İyi Parti'nin 'Olmaz' diyeceğini sanmıyorum. Akşener, CHP'nin 2018'de 15 milletvekili transfer etmesinden kaynaklı siyasi 'borcu' bu şekilde kapatmak isteyecektir.

Demokrat Parti de Kılıçdaroğlu'na destek verecektir. Ancak altılı masanın üç muhafazakar sakini; Saadet, Gelecek ve DEVA ilk turda ayrı hareket edebilir."

Tansu Çiller'in 'koltuğu bana bırak' teklifini reddeden Vecdet Öz: AKP'den ve MHP'den tehdit telefonları alıyorum Siyaset 'AKP iyice komik oldu, ayaklarına ateş ettiler' Siyaset CHP'den miting sonrası 'saha' kararı: Ana gündem 'seçim' Siyaset Kabine bugün toplanıyor: İşte gündemdeki 4 önemli başlık Siyaset