İsrailli bilim insanları kendini temizleyen maske icat ettiklerini açıkladı

Abone ol

İsrailli bilim insanları, kendini temizleyebilen ve tekrar kullanılabilen maske icat ettiklerini açıkladı.

İsrailli bilim insanları, yeni tip koronavirüsü ısı ile öldürebilen ve yeniden kullanılabilen bir maske icat ettiklerini bildirdi. Maske, telefonların kullandığı şarj cihazından güç çekerek ısı üretiyor ve iddialara göre bu yolla virüsleri yok ediyor

Reuters'ın aktardığına göre maskenin dezenfekte olması 30 dakika sürüyor ve bu süreçte maskenin takılmaması gerekiyor.

USB portlu şarj cihazlarına bağlanan maskenin içindeki karbon fiber teller 70 dereceye kadar ısınıyor. Araştırmacılar bu ısının virüsleri öldürmek için yeterli olduğunu ifade etti.

T24'ün aktardığı habere göre, Technion Üniversitesinden Yari Ein-Eli, bugünlerde talebin çok yüksek olduğu tek kullanımlık medikal maskelerin ekonomik ve çevre dostu olmadığını ifade etti. Ein-Eli, çözümü tekrar kullanılabilecek bir maske üretmekte bulduklarını ifade etti.

Araştırmacılar Mart ayı sonunda ABD'de patent başvurusunda bulunduklarını ve ürünü özel sektöre pazalamayı planladıklarını ifade etti.

Devletin ortak olduğu şirkette, koronavirüs aşısı için önemli çalışma başladı Dünya Trump polis vahşeti sonrası kritik imzayı attı Dünya Rusya’da koronavirüs vaka sayısı 7 bin 843 arttı Dünya Erdoğan ile Merkel görüştü ama geri adım gelmedi! Almanya'dan Türkiye'ye koronavirüs şoku Dünya