İstanbul Adalet Sarayı'nda cinsiyetçi sosyal mesafe uyarıları

Abone ol

Çağlayan Adliyesi’ne asılan sosyal mesafe afişleri, cinsiyetçi yaklaşımı nedeniyle tepki çekiyor.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın duvarlarına koronavirüse karşı sosyal mesafe uyarısı yapılan afişte kadın ve erkek figürlerin oturuş şekli kadınların tepkisini çekti.

Sosyal medaya hesaplarında paylaşılan afişlerde kadın ve erkek oturuş şekilleri cinsiyetçi bulundu.

Afişlerde 1,5 metrelik sosyal mesafenin korunması anlatılırken erkek figürler kendine güvenen ve rahat bir şekilde, kadın figür ise çekingen ve güvensiz bir şekilde oturuyor.

Sosyal medyada kadın avukatların paylaşımları ile ortaya çıkan cinsiyetçi afiş, kadın avukatlar başta olmak üzere pek çok yurttaşın tepkisini çekti.

Konu ile ilgili İstanbul Adalet Saray'ından bir açıklama yapılmazken Twitter kullanıcılarının tepkileri şu şekilde:

Öte yandan kadınlar toplu taşıma araçlarında erkeklerin oturuş şekillerini değiştirmeye yönelik 'bacaklarını topla' kampanyasını başlatılmıştı.

Kampanyada toplu taşımada bacaklarını açarak ve yanındakini rahatsız ederek oturan erkekler sosyal medyada ifşa ediliyor.

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’dan, 'Ergenekon Tazminatı’ davası Güncel PKK'nın şehit ettiği işçilere Van'da son görev Güncel İstanbul merkezli FETÖ operasyonu: 158 kişi için gözaltı kararı! Güncel 'İçişleri Bakanlığı’na soruyorum: Oğlum Ahmet Emre Çavuş’u kim vurdu?' Güncel