İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu haftanın programı belli oldu
İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, 19 - 24 Şubat tarihleri arasında 1’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 5 oyun sahnelenecek.
İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, 19 - 24 Şubat tarihleri arasında 1’si çocuk oyunu olmak üzere toplam 5 oyun sahnelenecek. Sahnelenecek olan oyunlar; “Elektra”, “Karmakarışık”, “80 Günde Devr-i Alem”, “Kontrabas”, “Keloğlan Keleşoğlan”,
“Elektra”, Cevahir Salon 1’de
Sophokles'in eserini Zeynep Avcı'nın çevirisi ile sahneye koyan Işıl Kasapoğlu. Oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Cem Yılmazer imzası bulunmakta. Müziklerini Alper Maral'ın hazırladığı oyunun dramaturgu Onur Erbilen.
Oyunun konusu kısaca şöyle:
Troya savaşından zaferle dönen büyük Yunan komutanı Agamemnon'un karısı Klytaimnestra sarayı, aşığı ile birlikte yönetmektedir. Babasının intikam arzusuyla yanıp kavrulan Elektra ise kentte esaret altında bir yaşam sürmektedir. Elektra'nın tek gayesi sürgün olan erkek kardeşi Orestes'in yurda dönmesi ve annelerini aşığıyla birlikte öldürmesidir. Babasının katilleriyle uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Elektra, ölmüş babasının onurunu kurtarmak için intikamını nasıl alacak ve nefret ettiği annesiyle nasıl hesaplaşacaktır?
Oyundaki karakterlere; Fikret Urucu, Özlem Öçalmaz, Emre Yetim, Ayşe Özköylü, Can Albayrak, Yasemin Taş, Sibel Ferlibel, Ece Akeren, Simge Ayvazoğlu, Meryem Asil, Çiğdem Demir, Ceylan Batı ve Kontrtenor Nuri Harun Ateş hayat veriyor.
26 Ocak 2018 tarihinde prömiyer yapan Elektra, 24 Şubat Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.
“Karmakarışık”, Cevahir Salon 2’de
Ray Cooney'in yazdığı, çevirisi Haldun Dormen ve Kemal Uzun'a ait olan oyunun rejisörü Haldun Dormen. Dekor tasarımında Savaş Çevirel, kostüm tasarımda Mihriban Oran, ışık tasarımında Serhat Akın, koreografi de ise Yeşim Alıç yer alıyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Richard Phillips adında saygın bir bakanın rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmaya hazırlanırken, otel odasında pencereden içeri sarkmış bir erkek cesedi bulmaları üzerine gelişen olayları anlatan oyun, komedi türünün en iyi örneklerinden biri. Oyundaki karakterlere Erkan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Ali Ersin Yenar, Rüyam Perihan Dirin, Özden Çiftçi, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Sinan Cem Çabuk, Cem Şahin ve Suzan Sabancı hayat veriyor.
10 Kasım 2017 tarihinde prömiyer yapan “Karmakarışık” oyunu 23 Şubat Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.
“80 Günde Devr-i Alem”, Üsküdar Tekel Sahnesinde
22 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan “80 Günde Devr-i Alem”, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Othan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait.
Oyunun konusu şöyle;
1872 Londra... Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır: Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg'u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk...
Oyunda; Cem Zeynel Kılıç, Sertel Uğur, Mustafa Yıldıran, Tuğba Yılmaz, Kemal Topal rol alıyor.
Oyun, 24 Şubat Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.
“Kontrabas”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde
Alman yazar Patrick Süskind'in yazdığı, Metin Belgin'in yönettiği “Kontrabas” yirmi yedinci yılında sahnelenmeye devam ediyor. Oyunun dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Serpil Tezcan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Oyunda, bir devlet memuru olan kontrabasçı müziğin, tarihin, cinselliğin, hiyerarşinin ve toplumun dedikodusunu yapıyor. Oyundaki karaktere Metin Belgin hayat veriyor.
“Kontrabas”, 23 Şubat Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.
“Keloğlan Keleşoğlan”, Cevahir Salon 2’de
1 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan “Keloğlan Keleşoğlan” oyunun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.
Oyundaki karakterlere; Ümit Bahadır Tunç, Muammer Çağatay Keser, Meltem Müge Tunç, İrem Sövütçü, Nazlı Benan Özkaya, Nejdet Erdem, Berk Yaparel, Yağmur Çağlan, Barış Dizer, Alper Utku Ateş, Abbas Arda Çoban, Orkun Huylu, Ömer Oduncu, Ezgi Cankurtaran, Hasan Pehlivanoğlu, Pelin Sağun, Erman Cihan, Sefa Köksal, Ferhat Işıktaş, Mehmet Alkan Demir, Tuğba Ülgen ve Alp Aydın hayat veriyor.
7’den 70’e bir aile oyunu olan “Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.
Oyun, 24 Şubat Pazar günü Cevahir Salon 2’de izlenebilir.