İşte Merkez Bankası'nın faiz kararlarının arkasındaki iki isim!

Abone ol

Ankara kulislerine göre dövizi dün de zıplatan Erdoğan’ın faiz kararlarında Cumhurbaşkanlığı Ekonomik Kurul üyesi ilahiyatçı Prof. Servet Bayındır ile eski Bakan Nurettin Canikli'nin etkili olduğu tartışılıyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam, Türkiye gündemini ve ekonomisini sarsan faiz indirimi kararlarının arkasındaki isimleri konu ettiği köşe yazısı kaleme aldı.

Sağlam yazısında "Dolar kurunu 11 TL’nin üzerine çıkarıp ekonomiyi altüst eden, faiz indirimi kararlarında Cumhurbaşkanlığı Ekonomik Kurul üyesi ilahiyatçı Prof. Dr. Servet Bayındır ile eski Bakan Nurettin Canikli’nin etkili olduğu konuşuluyor. Kararlar, bu iki ismin oluru ile alınıyor." diyerek iki ismi işaret etti.

Sağlam'ın kulislerden aktardığıan göre bürokratlar ya da Merkez Bankası başkanları, alınacak kararları Erdoğan’a bizzat anlatıyor. Erdoğan da çoğu zaman “Konuyu gidip Servet Hoca ve Nurettin’e anlatın” diyor. İki kişinin görüşleri alındıktan sonra Erdoğan’ın talimatı yerine getiriliyor.

ERİŞAH ARICAN YİNE SAHNEDE

Sağlam, yazısında "Cumhurbaşkanlığı’nda ekonomi baş danışmanlığı yapan Prof. Erişah Arıcan, Meltem Taylan Aydın, Dr. Cemil Ertem ve Yiğit Bulut’a da arada görüş sorulduğu anlaşılıyor. Ancak bu danışmanların Cumhurbaşkanı’nın görüşlerini zaten yakından bildikleri için daha çok “faiz indiriminin yerinde olacağı” biçiminde yorumlar yaptıkları söyleniyor." ifadelerini kullandı.

Sağlam, sözlerini "Prof. Erişah Arıcan’ın ise aynı zamanda, tez hocası olduğu mevcut Merkez Bankası Başkanı Prof. Şahap Kavcıoğlu’nun banka ile ilgili diğer işlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında köprü görevi yürüttüğü söyleniyor." diye sürdürdü.

Erdal Sağlam'ın bugünkü yazısına ulaşmak için tıklayın

Erdoğan faiz açıklamaları yaparken, dolar tarihi rekor kırdı Ekonomi Akaryakıt zamlarının önü arkası kesilmiyor! Otogaza bir zam daha Ekonomi TÜRES'ten asgari ücret çağrısı: Talep edilen maaş açıklandı Ekonomi Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: Toplumu germenin anlamı yok, aralık ayının ilk yarısında imzalayalım! Ekonomi