İşte Taha Akyol ve Ahmet Taşgetiren'in yeni adresi

Abone ol

Star'dan kovulan Ahmet Taşgetiren ve CNN Türk'te programına son verilen Hürriyet yazarı Taha Akyol, Sebilürreşad Dergisi'ne yazdı.

ODATV- Sebilürreşad Dergisi’nin Haziran ayı sayısından dikkat çeken iki isim yer aldı. İktidara yakın Star gazetesinde daha önce yazılar kaleme alan Ahmet Taşgetiren, yazılarında AKP’yi eleştirince gazeteden kovulmuştu. Doğan Medya’nın Demirören Holding’e satılması sonrasında da Hürriyet yazarı Taha Akyol’un CNN Türk’teki programına son verilmişti.

İlk kez İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un öncülüğünde 1908 yılında “Sırat-ı Müstakim” adıyla çıkan Sebilürreşad Dergisi yaptığı açıklamada, “1029. Sayımızda Ahlak-Adalet ve Hürriyet temasını işleyen Sebilürreşadın bu sayısında güçlü yazı ailesinin yanında Taha Akyol ve Ahmet Taşgetiren özel yazılarıyla aramıza katıldı” ifadeleri kullanıldı.

MEHMET AKİF'İN TORUNLARI MISIROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Kadir Mısıroğlu, 2012 yılında katıldığı programda Çanakkale'de bir caminin geneleve yapıldığı ileri sürmüş ve "İsmet Paşa döneminde Çanakkale'de bir cami kerhane yapılmıştır. Sebilürreşad koleksiyonuna baksınlar, fotoğrafı var" demişti.

Sebilürreşad Dergisi, Kadir Mısıroğlu'nu yalanlayarak şöyle bir açıklama yapmıştı; "Sebîlürreşad o bahsedilen dönemlerde (1925-1948) yayında değil. Yayında olmayan bir mecmua’nın arşivine atıf yaparak Sebîlürreşad’ı ortaya atmak kalem erbabına yakışık almaz. Sebîlürreşad 1925’te kapatılıyor, 22 yıl sonra yeniden açıldığı yıl; 1948. Tekrar kapandığı yıl; 1966. Yeniden yayına başladığı yıl; 2016."

Mehmet Akif Ersoy'un torunlarının Kadir Mısıroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğu olayın geçmişi ise şöyle:

Mısıroğlu'nun Mehmet Akif Ersoy'a hakaret iddiasının geçmişi şöyle:

12 Mart 2012'de İstiklâl Marşı'nın kabul etkinlikleri haftasında bir konferans veren Kadir Mısıroğlu'nun Mehmet Akif'i eleştirirken, “P.....k” dediği öne sürüldü ve izleyiciler tepki gösterdi. Tepkiler üzerine konferansı terk etmek zorunda kalan Mısıroğlu yaptığı açıklamada, kendisine komplo kurulduğunu ve bunu yapanların da Atatürkçü çevreler olduğunu, “P.....k” değil, “desene” dediğini söyledi.

Tartışmalar üzerine Akif'in torunları Selma ve Ferda Argon, Mısıroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Tebligatın adresine ulaşmasından sonra Mısıroğlu'nun Akif'in torunlarıyla temasa geçip, “Akif’in ailesiyle davalık olmak istemediğini belirterek, 'Sözlerim yanlış anlaşıldı, maksadını aştı, aileden özür diliyorum' diyerek üzüntü ve pişmanlığını dostların huzurunda ifade ettiği, ayrıca yanlış anlamalara neden olan internetteki video kayıtları ve kendi internet sitesinde bulunan beyanların düzeltileceği sözü verdiği” duyuruldu.

Bu gelişme üzerine Akif'in torunları şikâyet dilekçesini geri çekti.

SEBİLÜRREŞAD DERGİSİNİN HİKAYESİ

İttihat ve Terakki’nin iktidarı aldığı 1908 yılının Ağustos ayında Mehmet Akit Ersoy’un öncülüğünde “Sırat-ı Müstakim” adıyla yayın hayatına başlayan Sebilürreşad Dergisi, milli mücadele yıllarında da öncü rol oynadı.

Dergi 1925 yılında Takrir-i Sükun Kanunu ile kapatıldı. Sebilürreşad Dergisi 1948'in Mayıs ayında tekrar Türkçe alfabe ile yayın hayatına başladı ve 1966 yılında yayın hayatına son verildi. Sebilürreşad Dergisi 50 yıl aradan sonra 14 Ağustos 2016 tarihinde yeniden Ankara merkezli olarak yayın hayatına başladı. Sebilürreşad'ın Ocak 2017 sayısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazısı da ilk defa yer aldı.

RTÜK'e Atatürk tepkisi: Neden işlem yapılmıyor? Medya Cumhuriyet davasında gerekçeli karar açıklandı Medya Şirin Payzın hakkında Kılıçdaroğlu iddiası Medya Aydın Doğan hakkında zorla getirme kararı Medya