İtalya vizesi nasıl alınır: 2020 vize ücreti ne kadar?

Abone ol

İtalya’ya vize almak, Marina Vize Başvuru Merkezi sayesinde büyük bir dert olmaktan çıkabilir.

İtalya’ya vize almak, Marina Vize Başvuru Merkezi sayesinde büyük bir dert olmaktan çıkabilir. Vize başvurularından ret cevabı almak ve tekrar başvurmak zorunda kalmak, oldukça yorucu bir süreçtir. Marina Vize Başvuru Merkezi gibi danışmanlık firmaları, başvuruların olumlu sonuçlanması için hizmet vermektedir. Marina Vize Başvuru Merkezi firması, İtalya vizesi için yetkili bir adrestir. Seyahat amacına göre uygun vizenin belirlenmesi ve başvuru işlemlerini eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Başvuru sürecini, müşterilerin yerine takip ederek sonuç alındığında gerekli bilgilendirmeleri ve evrakların adrese ulaştırılması konularına hizmet verir. Daha önce vize başvurusu yapmamış olanlar, ret cevabı alanlar ya da danışmanlık hizmeti almak isteyen herkes firmaya başvurabilir.

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

İtalya vizesi başvurusu için pasaportlar kontrol edilmelidir. 10 yıldan daha eski ya da vize basımı için yeterli sayfası olmayan pasaportlar en kısa sürede yenilenmelidir. Marina Vize Başvuru Merkezi, bu gibi ayrıntılarda müşterilerini bilgilendirerek, teslim edilmesi gereken evrakların istenilen şekillerde hazırlanmasını sağlar. İtalya vizesi işlemleri, Bordo pasaport sahiplerinin ülkeye giriş için gerçekleştirmeleri gereken işlemlerdir. Daha önce Schengen vizesi almış olan kişiler, başka bir Schengen ülkesine ilk girişlerini gerçekleştirmiş olma şartıyla vizelerini kullanabilirler. Yeşil, Gri ve Siyah-Kırmızı pasaporta sahip olan kişiler, 90 günün altında sürecek seyahatleri için vizeye ihtiyaç duymamaktadır. 90 günlük süre, 6 ay için verilmektedir. Eğer 6 ay içerisinde, toplamda 90 günlük ziyaret süresi tamamlandıysa vize başvurusunda bulunmak gerekir. Kısa süreli vize başvurularında şahsi başvurular kabul edilmemektedir. Danışman firmalar aracılığı ile başvuru yapılmalıdır. Uzun süreli vize başvurularında ise şahsi olarak ya da danışman firma ile başvuru yapılabilir.

İtalya, Avrupa Birliği’nde yer alan ülkelerden biridir. Schengen Vizesi geçerliliğini korur. İtalya vize ücreti, seyahat amacına göre seçilen vize tipine özel olarak belirlenmektedir. Ödemelerin yapılacağı hesap, İtalya Konsolosluğu tarafından belirtilen banka hesabıdır. İtalya vize örneği görmek isteyenler, site üzerindeki resmi inceleyebilirler.

italya Vize Çeşitleri

İtalya’ya vize danışmanlığı hizmeti veren Marina Vize Başvuru Merkezi, hem kısa süreli vize işlemleri için hem de uzun süreli vize işlemleri için tercih edebileceğiniz bir firmadır. Özellikle de uzun süreli vizelerin alınmasında, evrakların hatasız bir şekilde hazırlanmasına dikkat edilmelidir. Her ülke, ülkesine yerleşmek isteyen kişilerin belgelerini titizlikle incelemektedir. Gerekli şartların sağlanmaması durumunda başvurular kabul edilmemektedir. Marina Vize Başvuru Merkezi, başvuru dosyalarınızın hazırlanmasından süreç sonuna kadar hizmet verir. Vizelerin kabul edilmesi için hangi şartların sağlanması gerektiğini öğrenmek isteyenler de firmaya başvurabilir.

İtalya Turistik Vize: İtalya, tarihi açıdan oldukça zengin bir ülkedir. Türkiye’den ve dünyanın pek çok ülkesinden binlerce turist ağırlamaktadır. Başvurular için istenen temel evraklar arasında pasaport, 2 adet biometrik fotoğraf, vize başvuru formu, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, ekonomik durumu gösteren bir belge, vize talep dilekçesi, otel rezervasyonu ve uçak bileti yer almaktadır. Kişilerin mesleklerine ve sosyal statülerine göre ek belgeler de istenebilmektedir. Ekonomik durumu gösteren belge içerisinde son 3 aylık hesap hareketi bulunmalıdır. Ayrıca banka hesabında en az 5000 TL bulunması da gerekmektedir.

İtalya Çalışma Vizesi: İtalya’da çalışma izni alabilmek için dil açısından yeterliliğin ispat edilmesi gerekmektedir. İtalyanca konusunda gerekli koşulları sağlamayan kişiler, dil kurslarına katılmalıdır. Ülkeye entegrasyon amaçlarını yerine getirmiş olan kişiler, çalışma ve oturum bilgilerini İtalya İçişleri Bakanlığı’na bildirmelidir. Dönemsel işler için 6 aylık bir çalışma izni verilmektedir ve bu süre 3 ay daha uzatılabilir.

İtalya Eğitim Vizesi: İtalya’da eğitim alacak kişilerin, kabul edildikleri okullardan aldıkları belgeler ile birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir. Henüz kabul belgesi almamış öğrenciler için vize verilmemektedir. Dosyalara eklenecek olan diplomanın, noter tasdikli olarak İtalyanca’ ya çevrilmesi gerekmektedir. İtalya üniversiteleri için kayıtlar Nisan-Mayıs döneminde gerçekleşmektedir. Türkiye’de üniversite eğitimi görürken, İtalya’ da bulunan bir üniversiteye geçiş yapmak isteyenlerde bazı şartlar aranmaktadır. Bu öğrenciler, kayıtlı oldukları okullarda 1 yıl öğrenim görmeleri ve tüm dersleri başarı ile geçmelidir. İtalya’ da bulunan üniversiteye geçiş yapıldığında, bölüm değiştirme hakkı da sunulmaktadır. Yeterli düzeyde İtalyanca bilme ve İngilizce öğrenim görülecekse TOEFL/IELTS sahibi olması da aranan kriterler arasındadır.

İtalya Evlilik Vizesi: İtalya’da aile birleşimi yapmak isteyenler ve uzun süreli yerleşmek isteyenler, oturum izni almalıdır. Aile birleşimi için ülkeye giriş yapan üyeler, 8 gün içerisinde oturma izni formlarını doldurmalıdır. Bu işlem posta ofislerinden gerçekleştirilebilir. Vize ve oturma izni için istenen belgeler, eksiksiz bir şekilde konsolosluklara teslim edilmelidir.

İtalya Express Vize: Express vize, acil seyahatlerde vize başvurularını büyük ölçüde kolaylaştıran bir uygulamadır. İtalya tarafından da express vize başvuruları kabul edilmektedir. Bu vize uygulaması, vizenin daha erken sonuçlanmasını sağlamamaktadır. Yalnızca başvuru için randevu gibi süreçlerin atlanmasını sağlar. Sonuçlar, konsoloslukların yoğunluk durumuna göre çıkacaktır.

İtalya Ticari Vize: İş toplantıları, seminerler, konferanslar ya da ticari faaliyet amacıyla yapılacak seyahatler için verilen bir vize türüdür. Bu vize, ülkede çalışma izni vermemektedir. Kısa süreli bir vize türüdür. Başvuru dosyasında, davet eden şirket tarafından antetli kağıda kaşeli ve ıslak imzalı davetiye belgesi bulunmalıdır. Davet yazısını imzalayan kişinin kimlik bilgilerinin fotokopisi de dosyaya eklenmelidir. İtalya’daki şirkete ait ticari sicil, şirketler arasında düzenlenmiş fatura, akreditasyon anlaşmaları, fuara katılım söz konusu ise giriş kartı ve katılım belgesi de eklenmesi gerekir.

Marina Vize Başvuru Merkezi Başvuru Merkezi Başvuru Merkezi Başvuru Merkezi

Aksaray Mahallesi Teceddüt Sokak

Tel:0212 530 04 25

Mobil: 0538 954 74 58

No:19/3 Fatih/İstanbul

E-Mail: info@marinavize.com

Web: https://www.marinavize.com

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 25 milyonu aştı Dünya Kim Jong-un'dan koronavirüs önlemlerini abarttı! 'Yaklaşanı vurun!' Dünya Dünyanın en pahalı koyunu açık artırmada satıldı Dünya Rusya donanma komutanı açıkladı: NATO jetleri 10 Rus denizaltısavar uçağına eşlik etti Dünya