İzmir Kınık'ta 'metan gazı' patlaması

Abone ol

İzmir'in Kınık İlçesi'ndeki Eynez Madenciliğe ait madende şiddetli bir metan gazı patlaması meydana geldi.

İzmir'in Kınık İlçesi'ndeki Polyak Eynez Madenciliğe ait madende şiddetli bir metan gazı patlaması meydana geldi.

Akşam saat 9 sularında meydana gelen patlamada can kaybı olmadı. Ancak patlamanın üzerinden üç saat geçmesine rağmen yaralı sayısındaki belirsizlik giderilmiş değil.

Zira Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca farklı yaralı sayıları açıkladı.

Enerji Bakanı: ''Tüm işçiler tahliye edildi, 22 madencimiz hafif yaralı''

Enerji Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabından yaptığı açıklmada madende meydana oluşan göçük nedeniyle 22 madencinin yaralandığını söyledi.

Dönmez, ''İzmir Kınık'taki maden ocağında meydana gelen kısmi göçükte yaralanan madenci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybımız yok. 22 madencimiz hafif yaralı, yaralılarımız bölge hastanelerinde tedavi altına alındı. ocağındaki bütün işçilerimiz tahliye edildi. Madende güvenlik önlemleri alındı. Ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor'' dedi

FAHRETTİN KOCA: 9 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 9 yaralı olduğunu duyurdu.

Koca, sosyal medya paylaşımında, ''İzmir Kınık’taki bir maden ocağında, patlama sonrası meydana gelen göçükte 9 kişi yaralanmış, yaralılar 8 Acil Ambulansla hastanelere nakledilmiştir. İlk tespitlere göre yaralanmalar hafif düzeydedir. İzmir’e, bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz'' diye yazdı.

ÖZGÜR ÖZEL: 50 YARALI VAR

CHP TBMM Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından 50 işçinin yaralandığını açıkladı.

Özel paylaşımında, ''Kınık'ta yaşanan maden kazasından etkilenen 50'ye yakın yaralı civar hastanelerde tedavi altında. Can kaybı yaşanmaması tek tesellimiz, tedavisi devam eden kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Madenlerdeki iş güvenliği konusundaki uyarılarımızın bir kez daha altını çiziyorum'' ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Köşger: ''22 vatandaşımız hafif yaralı''

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, patlamanın ardından yaptığı açıklamada 8 kişinin yaralandığını belirtirken birkaç dakika önce Twitter hesabından yaptığı yeni paylaşımda yaralı sayısını 22 olarak düzeltti.

Vali Köşger 'Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır'' ifadelerini kullandı.

Sosyal Haklar Derneği: 3 işçinin durumu ağır

13 Mayıs 2014'te Soma'da meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatına mal olan maden faciasından bu yana Manisa'nın Soma ilçesinde aktif olarak Sosyal Haklar Derneği yetkilileri de patlamanın meydana geldiği maden sahası ve çevredeki hastanelerden aldıkları bilgileri Gerçek Gündem'le paylaştı.

Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği'nin aktardığı bilgilere göre, 20 işçinin yaralı, üç işçinin ise durumu ağır.

Kınık Kaymakamlığı ve Bağımsız Maden İş: 35 yaralı var

Olayın gerçekleştiği Kınık ilçesinde kaymakamlık da bir açıklama yaptı. Kınık Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise yararlı sayısının 35 olduğu bildirmişti.

Bağımsız Maden İş yetkilileri de olay yerine ulaştı.

Sendikadan yapılan açıklamada, ''35 yaralı maden işçisi kardeşimiz var. Bunun dışında her hangi teyit söz konusu değil. Genel başkanımız Gökay Çakır, sendika yöneticilerimizin tamamı ocak önünde. Yaralı madenci kardeşlerimize acil şifa diliyoruz'' dendi.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

Türkiye kamuoyu resmi açıklamaları beklerken; bölgeden ilk görüntüler de gelmeye başladı:

İzmir'de metan gazı patlamasının yaşandığı madene ilişkin ilk bilgiler: Polyak'a ait, Türkiye'nin en derin linyit madeni Güncel ASELSAN sessizliğini bozdu, Katar'a tescil haberlerine yanıt verdi Güncel Yolcu otobüsü kaza yaptı: Ölü ve yaralılar var Güncel Türkiye'de koronavirüsten 191 kişi daha hayatını kaybetti! 17 bin 644 yeni vaka var Güncel