İzmir’de ilçe belediyelerinin valiliğe olan borçları belli oldu

Abone ol

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 2018 Yılı Sayıştay Denetim Raporu açıklandı.

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 2018 Yılı Sayıştay Denetim Raporu açıklandı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında hazırlanan ve 2020’nin ilk bölümünde kamuoyuna sunulan raporda önemli tespitler yer aldı.

Raporda valilik tarafından ilçelerde belediyelere destek olarak yürütülecek bazı çalışmaları kapsayan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) faaliyetleri için belediyelerden alınan ödeneklerle ilgili bilgiler verildi.

Egedensonsöz'ün haberine göre, 2014 yılında kapatılan İl Özel İdareleri’nin yerine kurulan YİKOB’lar Valilik bütçesinin yüzde 5,26’sıyla hizmetleri yürütürken 30 ilçe belediyesinin ödediği kültür varlıkları katkı payları Sayıştay raporuna takıldı. Bazı belediyeler hiç ödeme yapamazken bazılarının ise geciktiği görüldü.

Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik kriz özellikle ilçe belediyelerinin mali yapısında sıkıntılara yol açtı. Borçlardan dolayı İller Bankası’ndan zaman zaman yapılan kesintiler belediye başkanlarının elini kolunu bağlıyor. Bu noktada Sayıştay YİKOB’a yapılacak ödemeler için 30 belediyenin listesini çıkardı.

‘Kültür Varlıkları Katkı Paylarının Ödenmemesi ya da Geç Ödenmesi’ bulgusu altında, “İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında kültür katkı payı ödemekle yükümlü 30 belediyenin 2018 yılında kültür katkı paylarına ilişkin olarak aylık bildirim ve ödemelerini geciktirdikleri veya olması gerekenden daha az ödeme yaptıkları görülmüştür” tespitine yer verildi.

Bornova Belediyesi, Buca Belediyesi, Çeşme Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Kınık Belediyesi, Kiraz Belediyesi, Konak Belediyesi, Ödemiş Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Tire Belediyesi, Torbalı Belediyesi ve Urla Belediyesi ödemelerin tamamını gerçekleştirdi.

Aliağa Belediyesi, Balçova Belediyesi, Çiğli Belediyesi, Dikili Belediyesi, Foça Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, Menemen Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nin cüzi bir miktar ödemesi raporda dikkat çekti.

Menderes Belediyesi’nin ise hiç ödeme yapmadığı görüldü.

Hangi belediyenin ne kadar borcu olduğunun bilgisini veren işte o liste:


Nazilli Belediyesi’nden sanatta büyük adım Yurttan Haberler Tunç Soyer'den İzmir'e 'Dünya Kenti' müjdesi Yurttan Haberler Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran'dan 'Arap sermayeli proje' iddiaları hakkında açıklama Yurttan Haberler Sayıştay'dan Karşıyaka Belediyesi hakkında rapor Yurttan Haberler