Kaftancıoğlu 6 Eylül'de hakim karşına çıkacak, destek çağrıları başladı

Abone ol

7 yıl önceki sosyal medya paylamışları nedeniyle 17 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 6 Eylül'de üçüncü kez hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu'nda destek mesajları gelmeye başladı.

“Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla hakkında dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 6 Eylül'de üçüncü kez hakim karşısına çıkacak.

Kaftancıoğlu ikinci duruşmada savunmasını yapmış, "Ben, Cumhuriyetin aydın birikimine ihanet etmeden, evrensel insan hakları kurallarını sonuna kadar içselleştirmeye çelışan, hukukun üstünlüğünü olmazsa olmazım sayan eşitlik, özgürlük, kardeşlik hayalinden asla vazgeçmeyen bir kadın, bir hekim bir siyasetçi, bir anne geçtim tamamını vicdanlı ve onurlu bir insan olmayı, insan kalmayı tercih ediyorum. Beni buraya bu mahkeme salonuna bir hayal getirdi demiştim. Ve hayalleri nedeniyle yargılanan ilk kişi olmadığımı biliyorum ama son olmayı umut ediyorum. Bunun için de mücadele edeceğim." demişti.

Mahkeme, savcının esas hakkındaki mütalaasını verdiği davayı 6 Eylül'e ertelemişti.

Mahkeme öncesi destek mesajları gelmeye başladı.

İstanbul Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi duruşmaya desteğe çağırdı. Çelebi yayınladığı mesajda, "25 yıl sonra gelen İstanbul zaferinin mimarlarından, ilk kadın il başkanımız Dr.Canan Kaftancıoğlu'na bedel ödetilmesine izin vermeyeceğiz. O, seçimi kazanmak için kararlı ve cesur bir şekilde mücadele etti, biz de şimdi onu aynı inançla savunacağız. İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun yanında olmak için 6 EYLÜL CUMA saat 09.00'da çağlayan Adliyesinde buluşalım." çağrısında bulundu.

3 saatte Şam'a girecekti: Süreç çöktü itirafı Siyaset Meclis'in ilk gündem maddesi 'Yargı Reformu Stratejisi Belgesi' olacak Siyaset Davutoğlu cephesinden Erdoğan'a yanıt: İhraç nedeniyse söz yok! Siyaset Burhan Kuzu yaptığı tarihi hatayla sosyal medyanın diline düştü Siyaset