'Kalede 1 Başına' okuyucu ile buluştu

Abone ol

Sunay Akın, İş Kültür Yayınlarından çıkan yeni kitabı “Kalede 1 Başına”nın tanıtımını İş Sanat Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Nasuh Bektaş/ Odatv Sunay Akın, İş Kültür Yayınlarından çıkan yeni kitabı “Kalede 1 Başına”nın tanıtımını İş Sanat Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Akın, hayatın her alanına dokunan, en ufak detaylara kadar inen ve bunları hem dinleyicilere hem de okuyuculara en güzel şekilde aktaran bir yazar. Yeni kitabı “Kalede 1 Başına” ile futbol dünyasını ve kalecileri yine kendine has üslubu ile bizlere aktarıyor ve günleri bize yaşatıyor. Sunay Akın’ın en temel özelliği yazarken ve anlatırken o günü, o olayı adeta yaşıyor ve bunu insanlara aynı heyecanla aktarıyor.

Sunay Akın yaptığı konuşmada kendi hayatında Şenol Güneş’i örnek aldığını çünkü Şenol Güneş’in hayatını iyi bildiğini söyledi. Şenol Güneş’in futbol üzerine söylediği şu sözü hatırlattı, “Biz futbol oynarken, yoksul insanlardık. Yoksul insanlar futbol oynar, tribünde zenginler onları izlerdi. Şimdi zengin futbolcular sahada oynuyor, yoksul insanlar tribünde onları izliyor” Sunay Akın, Şenol Güneş’in futbolu sosyolojik açıdan çok güzel tarif ettiğini söyledi.

Sunay Akın bu kitabımı Sabri Dino’ya adıyorum. Bunu ona söylemeyi çok isterdim dedi.

Kitap tanıtımına İş Kültür Yayınları Müdürü Ahmet Salcan, Milli Kalecimiz Şenol Güneş, Cenk Gönen, Alp Boğuşlu, Mecidiköyspor’un kalecisi Ege, Hüseyin Tok, Hamdi Gezmiş, Hasan Murat Topçuoğlu, İbrahim Ekdial katılanlar arasındaydı.

KALEDE 1 BAŞINA HAKKINDA

“Yerdeydim ve avuçlarım kızgın kömür parçalarını tutmuşum gibi yanıyordu. Sağ yanıma gelen şutu hâlâ nasıl olduğunu anlayamadığım bir refleksle kurtarmıştım. O an Lefter’in sözü duyuldu: ‘Tamam, bulduk! Kaleye Sunay geçecek.’” Lefter’in şutunu kurtardığında henüz 10 yaşındadır Sunay Akın. Kaleci kazağını çıkarıp kalemi eline aldıktan sonra bu kez kaleci öyküleri biriktirmeye koyulur. Kimler kimler girer bu öykülere… Nobel’li bilimcimiz Aziz Sancar; Berlin kaplanı Turgay Şener ve onun jübile maçına katılan ünlü Rus kaleci Lev Yaşin; antrenmanlara kömür işçilerinin Zonguldak’tan gönderdiği madenci eldivenleriyle çıkan Şenol Güneş; Yaşar Kemal’e İstanbul’daki ilk evinin kapısını açan Abidin Dino’nun yeğeni kaleci Sabri Dino; düğün davetiyesinde gelinin attığı şutu karşılayan damat Yılmaz Vural; en renkli kalecilerimizden Varol Ürkmez ve ona elini uzatan Baba Hakkı, Nâzım Hikmet’in şiirindeki kaleci; Albert Camus; Pavarotti ve daha niceleri giyer bu formayı. Hep 1 numarayı taşırlar sırtlarında…”

Ergenç Casablanca filminde rol alacak Kültür - Sanat Kurt Cobain'in hiç yayınlanmamış röportajı ortaya çıktı Kültür - Sanat İstanbul DT'de 27 Kasım - 2 Aralık oyunları Kültür - Sanat Yönetmen Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti Kültür - Sanat