Kamala Harris'in eşi de ekibe katılıyor

Abone ol

Biden’ın yardımcısı Kamala Harris’ın eşi Doug Emhoff daha önce siyaset yapmayacağını duyurmasına rağmen Beyaz Saray'da çalışmak için işinden ayrıldı.

Associated Press’in aktardığı haberde Doug Emhoff, ortağı olduğu DLA Piper isimli hukuk bürosundan 20 Ocak’ta yemin törenine kadar ayrılma kararı almıştı.

Seçimleri Demokratların kazanmasının ardından Emhoff yönetimde kendisine bir pozisyon bulmak için Biden'ın geçiş ekibiyle birlikte çalışmaya başladığı belirtiliyor.

Kamala Harris'ın ilk siyahi kadın başkan yardımcısı olarak tarih yazmasının ardından eşi Emhoff da başkan yardımcısının eşi olan ilk erkek olarak tarihe geçecek.

HANGİ POZİSYONA GELECEK?

Geçen ay Emhoff, People dergisine eşinin seçimi kazanması halinde, danışmanlardan oluşan ekibe katılmakla ilgilenmediğini söylemişti. Şimdi Beyaz Saray'da nasıl bir rol üstleneceği merak ediliyor.

Emhoff ve Kamala Harris çifti 2013’te yılında tanıştıktan sonra ertesi yıl evlendi. Çift Los Angeles’ın seçkin Brentwood semtinde 5 milyon dolarlık bir evde yaşıyor. Ayrıca çiftin Washington DC ve San Francisco’da da daireleri var.

Joe Biden: Trump'ın yenilgiyi kabul etmemesi utanç verici Dünya Kısmi karantina, koronavirüs vakalarını 1 haftada yüzde 32 düşürdü Dünya Fransa Kültür Bakanı Roselyne Bachelot'tan 'sömürgecilik ve barbarlık' itirafı Dünya İspanya ve Portekiz'de koronavirüs kaynaklı en yüksek ölüm rakamları açıklandı Dünya