Karamollaoğlu, Erdoğan'a söyledikleri karşısında aldığı cevaba şaşırdı: 'İttifak teklif etti ama...'

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’a sistemle, ekonomi ve dış politikayla ilgili endişeleri aktardığını söyledi, aldığı yanıtları paylaştı. “Tayyip Bey, ülkenin gidişatından memnun” dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki saat süren görüşmesinin detaylarını anlattı. Karamollaoğlu, görüşmeyi “O iki saatte anlaşamamada anlaştık” sözleriyle özetledi. Karamollaoğlu, Sözcü'den Saygı Öztürk'ün sorularını yantladı.

“SİSTEMDEN MEMNUN”

Karamollaoğlu; "Denetlenemeyen bir başkanlık sistemi oluşmuş… Sistemde, bütün yetki tek kişide. Bunun mahsurlu olduğunu ifade ettim." açıklamasını yaptı. Erdoğan'dan yönetimin normal olduğu karşılığını alan Karamollaoğlu "anlaşamamakta anlaştık" açıklamasını yaptı. Erdoğan, Karamollaoğlu'na sistemde bir değişiklik düşünmediğini de söyledi.

“YANLIŞ AKTARILIYOR”

Ülkedeki ekonomik problemleri Erdoğan'a aktaran Karamollaoğlu "Bunlar abartılıyor" cevabını aldı. Fındık üreticisinin, ihracatın dolar bazındaki değerinin altında ücret almasının makul olmadığını söyleyince Erdoğan ‘Hayır, fındık üreticisi çok memnun' karşılığını verdi. Bunun üzerine Karamollaoğlu ‘Bu kanaat biraz size yanlış aktarılıyor' yanıtını verdi.

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü "Cumhurbaşkanı'nda ‘işler iyi gidiyor' kanaati var. Tayyip Bey, ülkenin gidişatından memnun. Kendisine bu bilgileri getirenler, memnun olması kanaatini geliştirmesini onda oluşturmuş. Veya kendisi başka türlü kanaatler gelse de gidişatın doğru olduğuna inanıyor."

“ERDOĞAN İTTİFAK TEKLİF ETTİ AMA…”

Temel Karamollaoğlu, Tayyip Erdoğan'ın ittifak teklif ettiğini söyledi, “Bu yönetim tarzında anlaşmadan bir birlikteliğin mümkün olmayacağını belirttim” dedi.

Dolar 10 lira olunca Erdoğan'ın 2012'deki paylaşımı gündem oldu Siyaset CHP Gençlik Kolları'ndan 'dolar 10 lira oldu' videosu: 'Hayaldi gerçek oldu' Siyaset CHP'li Gökçen: 'Fedai öğretmenden Başak Cengiz'e ve daha nicelerine bir hayat borçlusunuz' Siyaset Anket sonuçları açıklandı: Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın oyları kafa kafaya Siyaset