KARAOĞLAN'ın isim annesi toprağa verildi
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit'e ‘Karaoğlan’ lakabını veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın babaannesi Şahzade Şahin, Kars’ın Susuz ilçesinde toprağa verildi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Şahzade Hala’nın evine giderek kurulan taziye yerinde torunu CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Aileye ziyaret eden Bakan Arslan, Yarkadaş ve ailesine başsağlığı dileyerek Şaşo Hala’ya Allah’tan rahmet diledi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cenazeye çelenk gönderdi.
94 yaşında hayata gözlerini yuman “Şaşo Hala” lakaplı Şahzade Şahin’in cenazesi Susuz ilçe merkezinde Kazım Karabekir Camisinde kılınan öğle namazının ardından evine getirilerek helallik alındı. Daha sonra da ilçe mezarlığında toprağa verildi.
Ninesi Şahzade Halanın cenazesini omuzlarında taşıyan Yarkadaş, defin sonrası ilçe merkezindeki evinde, ailesi ile birlikte taziyeleri kabul etti.
Şahzede Şahin’in cenaze törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, Kars Belediyesi Eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, CHP Kars milletvekili adayları Barlas Sülü, Bülent Aras, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, CHP il ve ilçe teşkilat mensupları ve ilçe halkı ve Karslılar katıldı.
Şaşo Hala kimdir?
CHP ailenin dede – baba partisi olarak bilinir. CHP'li Yarkadaş'ın babaannesi "Şaşo Hala" olarak tanınan Şahzade Şahin’in eşi Aydın Yarkadaş, Kars’ta uzun yıllar CHP yöneticiliği yapmış. Şaşo Hala da koyu bir CHP’li olduğu gibi merhum Bülent Ecevit’e ‘Karaoğlan’ lakabını vermesiyle CHP’nin yakın tarihine damgasını vuran isimlerden biridir.
Şaşo Hala, Ecevit’e ‘Karaoğlan’ lakabını kendi evinde vermiştir. 1972 yılında Bülent Ecevit, CHP Genel Başkanı seçildikten sonra Kars’a ve Susuz ilçesinde Şahzade Nine’nin evine konuk olur. Şaşo Hala Ecevit’i kapıda ve hürmet eder. O dönemki siyasi çalkantıların yaşandığı bir zamanda merhum Ecevit’e yöreye özgü şiveyle, “Kurtar bizi bu dertlerden ay Garaoğlan” der. Ecevit o günden sonra Ecevit’in adı Karaoğlan olarak anılır.