Karar yazarından 'Credit Suisse' yorumu: 'Merkez Bankası başkanının ne söylediğinin anlamı yok'

Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yatırımcılarla görüşmesi Credit Suisse'ın raporunda "faiz artırımı" olasılığının artması olarak yorumlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçtiğimiz hafta yabancı ve yerli yatırımcılarla bir araya geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşük faiz ısrarı yatırımcılarda da politikaların reel ekonomideki sonuçları nedeniyle endişeye neden oldu.

"MERKEZ BANKASI BAŞKANI GİBİ KONUŞMUYOR"

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Credit Suisse'ın raporunda Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun geçen hafta yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda "faiz indirmeme olasılığı arttı" demesini değerlendirdi.

Çakır, Kavcıoğlu'na yönelik olarak "Sayın Kavcıoğlu’nun sözlerindeki muğlaklık dikkatinizi çekmiş olmalı. Yatırımcıları sakinleştirmeye yönelik gerçekleştirdiği toplantıda dahi bağımsız bir Merkez Bankası Başkanı gibi konuşmuyor" dedi.

Çakır, Kavcıoğlu'nun sözlerinin bir kıymeti olmadığını ifade ederek yazısında şunları kaydetti:

"Çünkü burası Türkiye. Çünkü ülkemiz yasama, yürütme ve yargı alanını kuşatacak bütün yetkileri tek elde topladığı, bakanların 'teknisyen' statüsünde olduğu CB hükümet sistemiyle yönetiliyor.

Bütün kurumların dolayısıyla Merkez Bankası’nın patronu da Cumhurbaşkanı.

Merkez Bankası başkanının ne söylediğinin çok fazla bir anlamı bu yüzden yok.

İtimat edilmiyor, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevriliyor, iki dudağının arasından çıkacak söz bekleniyor.

Ekonomide de böyle, adalette de böyle, sağlıkta da böyle, eğitimde de böyle"

ELİF ÇAKIR'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Merkez Bankası'nın 'rekor' dolar hamlesi ortaya çıktı Ekonomi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işçilerinin zam oranı açıklandı Ekonomi Asgari ücret, yıllar içerisinde milyonların temel ücreti haline geldi: Tartışmalar sürerken son veriler ne diyor? Ekonomi Kasım ayında en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Ekonomi